Davıd Dı Donatello'ya Tavıanı Kardeşler Damgasını Vurdu

"İtalya'nın Oscarları" sayılan David di Donatello Sinema Akademi Ödülleri'nde Berlin'de Altın Ayı kazanan Paolo ve Vittorio Taviani kardeşler, Sezar Ölmeli (Cesare Deve Morire) filmiyle hem en iyi film hem de en iyi yönetmen ödüllerini kazandı.

Sezar Ölmeli filmi ayrıca en iyi prodüktör (Grazia Volpi), en iyi montaj (Roberto Perpignani) ve en iyi canlı ses kayıt (Benito Alchimide ve Brando Mosca) ödülleri ile toplam 5 ödül kazanarak geceye damgasını vurdu. Taviani kardeşler, tören sonrası ödülü hapishanedeki oyuncularına ithaf etti. Paolo Sorrentino'nun yönetmenliğini yaptığı ve Sean Penn'in başrolünü oynadığı This Must be the Place ise en iyi senaryo (Paolo Sorrentino ve Umberto Contarello), en iyi görüntü yönetmeni (Luca Bigazzi), en iyimüzisyen (David Bryne) ,en iyi özgün müzik (David Bryne- İf it falls, it falls) , en iyi makyaj (Luisa Abel) ve en iyi saç (Kim Santantonio) dallarında 6 ödül kazandı. Törende 8 dalda adaylığı bulunan Ferzan Özpetek'in filmi Şahane Misafir ise ödül kazanamadı. Sözlerini Yıldırım Türker'in yazdığı ve Sezen Aksu'nun seslendirdiği 'Gitmem daha' isimli parça en iyi özgün müzik dalında, Ferzan Özpetek ise en iyi yönetmen dalında adaydı.

Tören öncesi kırmızı halıda kısa bir açıklama yapan Ferzan Özpetek, esprili bir şekilde "Kimin kazandığını biliyorum, çok sevdiğim 2 kişi kazandı, ben değil" diyerek Taviani kardeşlerin ödülleri kazanacağını tahmin etti.

Türkiye Roma Büyükelçisi Hakkı Akil de ödül törenine katıldı

Diğer ödüller ve kazananlar ise şöyle oldu: "Michel Piccoli - en iyi erkek oyuncu (Habemus Papam) , Zhoa Tao - en iyi kadın oyuncu (Io sono Li) , Francesco Bruni - en iyi çıkış yapan yönetmen (Scialla!) , Pierfrancesco Favino - en iyi yardımcı erkek oyuncu (Romanzo di una strage) , Michela Cescon - en iyi yardımcı kadın oyuncu (Romanzo di una strage) , Paolo Bizzarri - en iyi sahneleme (Habemus Papam) , Nina Terli Taviani - en iyi kostüm (Habemus Papam) , Stefano Marinoni ve Paola Trisoglio - en iyi görsel efekt (Romanzo di una strage) , TahrirLiberation Square - en iyi uzun metrajlı belgesel , Dall'ammazzare il maiale - en iyi kısa metraj belgesel , İntouchables - en iyi Avrupa filmi, The Separation - en iyi yabancı film , Scialla! - David di Donatello gençlik ödülü , Liliana Cavani - kariyer ödülü "
Kaynak: İHA