Tarihi Korumak İçin Köylünün Ayağına Gidiliyor

‘Birlikte Tarihi Eserleri Koruma’ projesinde halkın da desteği almak için köylünün ayağına gidiliyor.

Tarihi Korumak İçin Köylünün Ayağına Gidiliyor
Burdur Valiliği öncülüğünde İl Jandarma Komutanlığı ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan proje, Karamanlı ilçesi Bademli köyünde halka anlatıldı. Tarihi eser kaçakçılığını önlemek için Bademli Köyü İlköğretim Okulu'nda köy halkına sinevizyon eşliğinde koruma projesi tanıtıldı. Halkın yoğun olduğu yerlere koruma projesini anlatan afişler asıldı. Son zamanlarda il genelinde yapılan kaçak kazıların artması nedeniyle böyle bir proje başlatıldığını anlatan Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır, “Bölgemiz tarihi eserlerin yoğun olarak bulunduğu bir alan. Burada maalesef kaçakçılık ve tahribat çok oluyor. Sizlerin desteğiyle bu eserlere sahip çıkacağız. Bölgede kaçak kazı yapıldığını gördüğünüz anda hemen 156 Jandarma’yı aramanızı rica ediyoruz. İhbarınız karşılığında sizler ödüllendirileceksiniz.” dedi.

Müdür Tanır, “Bu eserler bizim ülkemizde kalsın ve onlar bizim ülkemize gelsin. Yurt dışına çıkarılan eserlerin tekrar geri getirilmesi ise ülkemize çok pahalıya mal oluyor. Yarınlara bozulmamış bir tarih bırakmak bizim elimizde.” ifadelerini kullandı. İl Jandarma Komutanlığı adına projeyi tanıtan Jandarma Binbaşı Metin Özbek, projenin asıl amacının halkla birlikte tarihi eserlerin korunmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Köylülerle yapılan tanışmadan sonra Müze Müdürü Ali Ekinci, Arkeolog Alime Çankaya ve Astsubay Ayhan Bambal projeyi tanıtan sunum yaptı. Projenin Karamanlı ayağına İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Binbaşı Metin Özbek, Karamanlı Kaymakamı Müdür Yardımcısı Fatma Ergün, Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci ve Karamanlı İlçe Jandarma Komutanı arkeolog eğitimci ve çok sayıda vatandaş katıldı.