Kaza, 2 Aylık Bebeği Annesinden Ayırdı

Eyüp’te, seyir halindeyken kontrolden çıkan otomobil bir gecekondunun çatısına uçtu.

Kaza, 2 Aylık Bebeği Annesinden Ayırdı
Otomobil sürücüsü kadın, 2 çocuğu ve annesi kazada ağır yaralandı. Sürücü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Annesinin ve çocuklarının durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. Kaza saat 14.00 sıralarında Merkez Mahallesi Güzelyayla Caddesi üzerinde meydana geldi. Rabia Dolanbay yanına annesi Hayriye Dolanbay, 2 yaşındaki oğlu Efe Muhammed Dolanbay ve 2 aylık bebeği Emir Dolanbay’ı da alarak, 34 GP 3144 plakalı otomobili ile gezmek istedi. Otomobil, Güzelyayla Caddesi’nden yokuş aşağı inerken kontrolden çıktı. Cadde üzerindeki bir gecekondunun çatısına düşerek durabildi. Ters dönen otomobildeki 2 kadın ve çocuklar ağır yaralandı. Yaralıları kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. Aynı zamanda olay yerine itfaiye ve polis ekipleri de sevk edildi. İtfaiye ekipleri yaralıları kurtarmak için gecekondunun çatısına çıktı. Vatandaşların da yardımıyla yaralılar ambulanslara alındı. Hayati tehlikesi bulunan Rabia Dolanbay Özel Haliç Hospital’e kaldırıldı. Hayriye Dolanbay, torunu Efe Muhammed Dolanbay ve Emir bebek Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Anne Dolanbay, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ÇOCUKLARA MAHALLELİ SAHİP ÇIKTI

Anneleri kazada yaralanınca çocuklara bakacak kimse kalmadı. Bunun üzerine mahalleli kadınlar bebek ve çocuğun yanında ambulansa bindi ve onları kucaklarına aldı. Kadınlar ağlayan bebek ve çocuğu sakinleştirmeye çalıştı. Daha sonra onlara refakatçi olmak için hastaneye kadar gitti.

ÇATIDAKİ OTOMOBİLİ İTFAİYE İNDİRDİ

Bu arada, yaralılar olay yerinden taşındıktan sonra itfaiye ekipleri otomobili çatıdan indirmek için çalışmaya başladı.

Bir görgü tanığı kazayla ilgili, “Otomobil yokuş aşağı inerken bir anda gözden kayboldu. Kazayı görünce arabamı park edip olay yerine koştum. Arabanın içinden çocukları çıkardık ancak diğerlerine yardım edemedik.” dedi.

Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor .