Karaman 735. Türk Dil Bayramı Kutlamalarına Hazır

Karaman'da bu yıl 735. kutlanacak Türk Dil Bayramı, Türk Dil Treni'nin 10 Mayıs'ta Ankara'dan hareket etmesiyle başlayacak.

Karaman 735. Türk Dil Bayramı Kutlamalarına Hazır
Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, düzenledikleri ortak basın toplantısında bu yıl yapılacak kutlamalar hakkında bilgi verdi.

Vali Süleyman Kahraman, Türk Dil Bayramı kutlamalarının kesinlikle bir festival olmadığını, bunun çok iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Kutlamaların 10 Mayıs'ta Ankara'da Tren Garı'nda yapılacak basın toplantısı ile başlayacağını ifade eden Vali Kahraman, "Tren garında geniş kapsamlı bir basın toplantısı yapılacak. Bu toplantıya devlet erkanının da katılmasını bekliyoruz. Daha sonra buradan Türkçe Treni uğurlanacak. Tren sırası ile Kırıkkale ve Kayseri'ye uğradıktan sonra 11 Mayıs akşamı Karaman'a gelecek. Kırıkkale ve Kayseri'de Türk dilini anlatan çeşitli etkinlikler olacak. Kırıkkale ve Erciyes Üniversitesi'nde Türk Dili konulu konferanslar yapılacak, ziyaretlerde bulunacağız. 12 Mayıs günü ise Karaman'da Gençliğin Türkçe Kurultayı başlayacak. Kurultayın bu seneki konusu yeni Anayasa ve hukukun dili olacak. Kutlamaların son gününde ise yine birçok etkinlik var. Kutlamalar aynı günün akşamında ücretsiz halk konseri ile sona erecek" dedi.

Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’da, Türk Dil Treni'nin özel bir tren olduğunun altını çizerek, "Trenin özel konukları olacak. Bunlar tanınmış yazarlar, basın mensupları, üniversite öğrencileri. Vagonun bir tanesi tiyatro sahnesi olarak hazırlandı. Bu vagonda durulan istasyonlarda çocuklar için tiyatro gösterileri yapılacak. Buralarda çocuklarımıza çeşitli kitaplar dağıtacağız. Karaman'ı ve Türk dilini tanıtan eylemlerde bulunulacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA