EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu Açıklaması

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, son 10 yılda kira geliri mükellefi sayısının yüzde 224 oranında artarken KDV mükellef sayısının ise yüzde 20 azaldığına dikkati çekerek, ''Bu da bize kolay kazancın geldiği noktayı gösteriyor. Ama hedef kolay kazanç değil üretim olmalıdır'' dedi.

Gökçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki girdi maliyetlerinin yüksekliği, bürokraside yaşanılan sıkıntılar, konuların çözümünün uzun yıllar alması gibi nedenlerle, girişimcilerin doğrudan yatırım yapmaktan uzaklaştığını savundu.

Son 10 yılda kira geliri mükellefi sayısının yüzde 224 artmasının, KDV mükellef sayısının ise yüzde 20 azalmasının kolay kazancın geldiği noktayı net bir şekilde göstermesi açısından önemli olduğunu ifade eden Gökçüoğlu gayrimenkul yatırımının geri dönüş süresinin Türkiye'de 13, ekonomik krizle mücadele eden İspanya'da 19, İtalya'da 30, İsveç'te 32, Fransa'da 34, Monaco'da 92 yıl olduğunu ifade etti.

Gökçüoğlu, açıklamada şunları kaydetti:

''Bu gerçeği kanıtlayan bir diğer gösterge de, 2011 yılı gelir vergisi rekortmenler listesinde sektörel bazda menkul kıymet yatırımlarının yoğunlukta olmasıdır.İlk 100'deki vergi rekortmenleri arasında üretim alanında 3, ikamet amaçlı bina üretiminde 4, ticaret alanında 2, hukuk danışmanlığı alanında 7, müteahhit 4 ve 3 sanatçı gibi hizmet sektörü ağırlıklı bir yapının hakim olduğunu görmekteyiz. Bu noktada bizlerin tek arzusu, sanayiden uzaklaşarak, hizmet sektörüne sırtını dayayan ülkelerin akıbetinden dersler çıkarabilmemizdir. Hedef kolay kazanç değil üretim olmalıdır.' '
Kaynak: AA