Akçaşehir İlköğretim Okulu Bulgaristan Yolcusu

Avrupa Birliği Eğitim Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları ''Mimarlar ve şehirler'' isimli Comenius Okul Ortaklığı Projeleri kabul edilen, Akçaşehir İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenlerinden oluşan proje ekibi, Bulgaristan'a gidiyor.

Proje Ekibi yolculuk öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy'u makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, ziyarette yaptığı konuşmada Akçaşehir İlköğretim Okulu proje ekibini ağırlamaktan memnun olduğunu belirtti.

Ülkelerin mimari yapılarının, yapıldıkları dönemde o ülkelerin sanat dünyası, kültürü, tarihi, gelişmişlik düzeyi ve vizyonları hakkında bizlere önemli bilgiler sunduğunu ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

''Bu bilgileri doğru analiz ettiğimiz takdirde o ülkeyi yakından tanıma fırsatı yakalarız. Projeniz süresince yapacağınız inceleme ve gözlemlerinizin sizlerde bir ufuk açacağına, kişisel gelişiminize büyük katkı sağlayacağına ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Başarılı proje çalışmanızdan dolayı sizleri kutluyor, gittiğiniz ülkelerde ilimiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum.''

Okul Müdürü Hacı Ali Danış ise ''Mimarlar ve Şehirler adlı projeleri kapsamında okulun proje ekibinden 1 idareci, 4 öğretmen ve 3 öğrencimiz 06-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında Bulgaristan'da gerçekleştirilecek olan proje toplantısına katılacak. İki yıl sürecek projemiz süresince, öğrenciler ve öğretmenlerimizin mimari ve estetik anlayışlarını geliştirmeyi, AB ülkelerindeki mimari yapılar hakkında bilgi edinmelerini ayrıca kendi kültür ve tarihimizi en iyi şekilde tanıtmayı hedeflemekteyiz'' dedi.

Kaynak: AA