Okul Sporları Gençler Türkiye Birinciliği'ne Devam Edildi

Okul Sporları Gençler Türkiye Eskrim Birinciliği müsabakalarına ikinci gün karşılaşmaları başladı.

Yakutiye Spor Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakaların ikinci gününde erkekler de kılıç, flöre, epe takım, bayanlar da epe, kılıç takım ve flöre takım kategorilerinde maçlar yapılacak.

Karşılaşmalarda erkek epe branşında Kaan Öztunç birinci, Ege Muhip Çağlıgil ikinci ve Erkan Atabay üçüncü olurken, bayan flörede Gizem Karaca birinci, Vardar Cansu ikinci, Simay Doğanay üçüncülüğü elde etti.

Bayan kılıç branşında ise Zehra Fatma Köse birinci, Naz Nuriye İçen ikinci ve Tuğçe Simay da üçüncü oldu.

Erzurum Eskrim İl Temsilcisi Mehmet Ali Dayanç AA muhabirine, Türkiye'de, eskrimin tabana yeni yeni yaygınlaşmaya başladığını söyledi.

Yapılan her organizasyonun eskrim sporunun ilerlemesine zemin oluşturduğunu belirten Dayanç, şunları kaydetti:

''Türkiye, eskrim branşında çok eski bir geçmişi olmamasına rağmen, uluslararası müsabakalarda önemli başarılara imza atan sporcularımız var. Eskrimin tabana yayılması için yapılan çalışmaların meyveleri alınan bu başarılardır. Türkiye genelinde ne kadar çok organizasyon düzenlenirse başarı da o kadar çok artar. Düzenlenen her organizasyon sporcular üzerinde olumlu sonuçlar bırakıyor.''

Şampiyona, yarın yapılacak bayan epe takım, erkek kılıç takım ve erkek flöre takım karşılaşmalarının ardından sona erecek .
Kaynak: AA