Sudan’da Kaçırılan Bm Görevlisi, 86 Gün Sonra Serbest Bırakıldı

Sudan’ın Güney Darfur bölgesinde kaçırılan Birleşmiş Milletler (BM) görevlisi serbest bırakıldı.

Güney Darfur’da silahlı kişilerce kaçırılarak rehin tutulan Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nda (WFP) görevli İngiliz vatandaşı Patrick Noonan, 86 gün sonra serbest bırakıldı. BM ve Sudan hükümetinin çabaları sonucu serbest bırakılan İngiliz vatandaşı, TSİ 19.00’da Hartum havaalanına getirildi.

İngiliz vatandaşının serbest bırakılmasından dolayı Sudan hükümetini öven BM Darfur barış misyonu yetkililerinden İbrahim Gambari, ayrıca Sudan hükümetinden İngiliz vatandaşını rehin alan kişi veya kişileri adalete teslim etmesinin önemli olduğunu ifade etti.

İngiliz Büyükelçiliği yetkilisi ise yaptığı açıklamada kaçırılan vatandaşının 3 ay boyunca zor günler geçirdiğini ve güvenli bir şekilde geri getirildiğini belirtti.

Serbest bırakılan Noonan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten elçilik temsilcisi ayrıca ailesine haber verildiğini ifade etti.

Öte yandan; BM Dünya Gıda Programı (WFP) için çalışan Patrick Noonan 6 Mart’ta Güney Darfur’da silahlı kişilerce Sudan vatandaşı şoförü ile birlikte kaçırılmış, daha sonrada şoför serbest bırakılmıştı .
Kaynak: İHA