Bakan Ergün: “(Otomotiv Test Merkezi) Alternatif İllerin Her Biri Değerlendiriliyor”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, kurulacak otomotiv test merkezi ile ilgili alternatif illerin her birinin değerlendirildiğini belirterek, “Manisa'nın da potansiyeli var.

Bakan Ergün: “(Otomotiv Test Merkezi) Alternatif İllerin Her Biri Değerlendiriliyor”
Popülizm yapacak değiliz. Rasyonel olan neyse onu yapacağız" dedi

Manisa Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Ergün, Hükümet Konağı önünde Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, daire müdürleri ve partililer tarafından karşılandı. Merasim mangasını selamladıktan sonra Valilik makamına çıkan Bakan Ergün, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Amaçlarının şehirleri ve ülkeyi zenginleştirmek olduğunu belirten Ergün, "Potansiyeli olan iller bunu daha hızlı gerçekleştirebilir" dedi.

Bakan Ergün, Manisa'nın şehzadeler şehri olarak tarihte çok önemli bir yere sahip olduğunu, çok önemli şahsiyetler yetiştiren bu kentin geleceğe de güvenle bakması gerektiğini ifade etti.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin büyük önem taşıdığını, Turgutlu, Salihli ve Akhisar'daki organize sanayi bölgelerinin eksiklerinin giderilmesi için de çalıştıklarını anlatan Ergün, "Amacımız, şehirlerin ve ülkenin zenginleşmesi. Potansiyeli olan iller bunu daha hızlı gerçekleştirebilir" dedi

Manisa'da otomotiv test merkezi kurulması talebine ilişkin değerlendirmede de bulunan Bakan Ergün, "Alternatif illerin her biri değerlendiriliyor. Manisa'nın da potansiyeli var. Popülizm yapacak değiliz. Rasyonel olan neyse onu yapacağız" diye konuştu.

Vali Daşöz ise, bakanlığın bölgedeki organize sanayi bölgelerine verdiği destekten dolayı Ergün'e teşekkür etti. Daşöz, Bakan Ergün'e Manisa'nın yöresel ürünlerinden oluşan çeşitli hediyeler verdi .
Kaynak: İHA