Hayvan Barınağında Sorunlar Çözüldü

Dalaman’da bulunan hayvanları barınağındaki sorunların çözümü için Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek’in başkanlığında yapılan toplantının ardından Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman belediyelerinin işbirliğiyle barınaktaki sıkıntılar giderildi.

Hayvan Barınağında Sorunlar Çözüldü
Toplantının ardından Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ile Belediye Meclis üyeleri barınakta incelemelerde bulunduktan sonra, sorunların acil çözümü için harekete geçilmişti. Barınakta bulunan 400’den fazla sokak hayvanı ve 70 kedi için düğmeye basan Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman belediyeleri sıkıntıları kısa sürede giderdi.

Barınakta HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen’in gözetiminde Veteriner Hekim Yavuz Demirezen ile Ortaca ve Dalaman Belediyeleri tarafından verilen elemanlarla hayvan barınağı tam kapasite ile çalışıp, kısırlaştırma ve hayvanların bakımları yapılıyor.

Barınaktaki son durum hakkında bilgiler veren HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen, “HAYDOST ve Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Ortaca Temsilciliği ile yürütülen bakım evimiz; bazı ufak defek tatsızlıklar olsa da şu anda dört dörtlük faaliyete geçmiştir. Barınağa gelen hayvanlar barınaktaki ameliyat hanede görüldüğü gibi kısırlaştırma çalışmaları yapılmaktadır. Burada kısırlaştırılan sokak hayvanları burada birkaç gün bakımları yapılarak, alındıkları yerlere bırakılmaktadır” dedi.

Barınağın temizliği ve hayvanlarının bakımına da değinen Dağdelen; “ Öncelikle basına çok teşekkür ediyorum. Basın buradaki çalışmalarımızı uzun zamandan beri takip etmektedir. Bazen acı bazen de tatlı günler ile bu günlere geldik. Bugün üç belediyenin imzaladığı bir protokol var. İmzalanan bu protokole göre; eleman, mama, tıpbi yardım ve veteriner hekim tahsis edeceklerdi. Bugün bakım evimizde dört yüzün üstünde sokak hayvanı, 60-70 civarında da kedi vardır. Bunun yanında yaşlı ve birde kör katırımız var, Şu anda bakımevimiz Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman belediyelerinin ortak kullanımı olan HAYDOST Bakım Evi tam olarak faaliyettedir. Veteriner hekimimiz günlük olarak gelmekte, tedavisi yapılması gereken hayvanların tedavi ediyor, ameliyat olması gerekenleri ameliyat ediyor. Burada birkaç gün bakıldıktan sonra iyileşen hayvanlar alındıkları yerlere bırakıyoruz. Ben buradan şunu söylemek istiyorum, Bundan beş yıl önce buranın böyle olacağını söyleselerdi kesinlikle inanmazdım. 5 yıl önceki hedefim buydu; ufak da olsa eksiklikler olmasına rağmen bazı sürtüşmelerimiz oldu. Bende bunu hayatın tuzu biberi diyorum. Burada benim çok çabam olsa da Başta Sayın Muğla Valisi Fatih Şahin, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman Kaymakamlıkları, belediye başkanlarına ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Birleşmesi zor olan bir protokole imza attıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum, onlarla çalışmaktan çok mutluyum. Vatandaşlarımızı da hayvanlar konusunda biraz daha duyarlı olmalarını davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA