Yetiştirme Yurdu İçin Şiir Yazdı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 30 yıl içtiği sigarayı bıraktıktan sonra yazdığı sigara karşıtı şiirlerle adını duyuran Ahmet Nedim Hergül, yetiştirme yurdunda kalan öğrenciler için de şiir yazdı.

Yetiştirme Yurdu İçin Şiir Yazdı
Ayvalık da esnaflık yaptığı sırada Alibey Adası Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret ettiğini bildiren şair Hergül, herkesin bu yurtları ziyaret etmesini istedi. Alibey Adası Yetiştirme Yurdu’na kırtasiye malzemeleri götürdüğünü anlatan Ahmet Nedim Hergül, çocukların sevincine ortak olduğunu söyledi.

Yurtta kalan çocukların sıcak davranışlarından çok etkilendiğini bildiren Hergül, “Orada çocuklarla birlikte olmak bana huzur verdi. O zaman şiir yazmaya karar verdim. Yazdığım şiiri de yurdun idaresine teslim ettim. Şu anda şiirim orada asılı duruyor. Ayvalık’a yolum düştüğünde Alibey Adası Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret ederim. Herkesinde ziyaret etmesini istiyorum” dedi.

ALİBEY ADASI YETİŞTİRME YURDU
Körfezde doğuyor bir güneş gibi Yıllardır dağıttığı sevgisiyle Yavruların ana, baba saydığı Alibey Adası Yetiştirme Yurdu Kimbilir ne dahiler var içinde Kimbilir kimse bilemez ki onu Vatana şefkatle hizmet ediyor Alibey Adası Yetiştirme Yurdu Atamızın izinden yürüyerek Şanlı tarihiyle ışık saçıyor Bin dokuz yüz elli ikiden beri Alibey Adası Yetiştirme Yurdu .
Kaynak: İHA