7 Sporcu, Kene Isırığı Şikayetiyle Hastaneye Kaldırıldı

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Bolu'da düzenlenen 4'üncü Kademe Yarışlarına katılan 7 sporcu, kene ısırığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Sultan Bey Yaylası'nda 920 sporcunun katılımıyla başlayan yarışların Aladağ İzcilik Kampı etabında 7 sporcuyu ormanlık alanda kene ısırdı.

Kıyafetlerini çıkarırken bacaklarına yapışan keneyi fark eden sporcular, ambulanslarla Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan sporcular, kenelerin çıkarılması ve kan testi yapılmasının ardından taburcu edildi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, konuya ilişkin olarak AA muhabirine, kene ısırığı şikayetiyle hastaneye başvuran sporcularda yapılan testlerde hastalığa rastlanmadığını söyledi.

Özçimen, şöyle konuştu:

''Aladağ'da düzenlenen etaba katılan 7 sporcu kene ısırması şikayetiyle ambulanslarla Köroğlu Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hastanedeki Doktorlar tarafından keneler çıkarıldı. Sporculara yapılan kan tahlillerinde Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığı'na rastlanmadı. Sporcular tekrar yarışlara katıldı.

Hastaneye kene ısırması nedeniyle 5 vatandaşımız daha geldi. Bu vatandaşlara yapılan tahlillerde de hastalığa rastlanmadı.''

-Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Genç-

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, AA muhabirine, sporcuların hastanelerde tedavi altına alındığını ve yapılan kan testlerinde herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını bildirdi.

Şu an için olumsuz bir durumun bulunmadığına işaret eden Genç, ''Gerekli tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Sporcularımızı hastanelere götürdük. Sonuçları da temiz. Herhangi bir olumsuzluk yok'' ifadelerini kullandı.

Genç, sporcuların kan testlerinde de sorun çıkmadığına da dikkati çekerek, ''Hastanelere kaldırılan sporcularımız tedavi altına alındı. Kan testlerinin ardından taburcu edildiler. Şu an hepsi, ödül törenindeler. Gayet sağlıklılar. Sorunları yok. Hastaneden geldikten sonra yarışlara da devam ettiler. Bizler de her türlü önlemimizi almış bulunmaktayız'' diye konuştu.

Kaynak: AA