125 Kilogram Toz Esrar Ele Geçirildi

Malatya’da, 125 kilogram toz esrar ele geçirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan istihbarat neticesinde yapılan analiz çalışması sonrasında bir otomobilin bagajında güneş enerjisi su tanklarının içerisine gizlenmiş 124 kilo 812 gram toz esrar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak biri Hakkari biri de Van ili nüfusu kayıtlı olan F.Ç. ve A.B. isimli 2 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen toz esrarın İran veya Afganistan’da elde edilerek, Van bölgesinden yurda getirildiği ve batı illerine götürüleceği değerlendiriliyor.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, toz esrarın gizlendiği güneş enerjisi su tankının içerisindeki paketlerin üzerine, narkotik köpeğinin koku almaması için kırmızıbiber sürdükleri belirlendi.

Öte yandan yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ele geçirilen 124 kilo 812 gram toz esrarın Malatya’da bugüne kadar ele geçirilen en fazla miktardaki toz esrar olduğu kaydedildi. 2012 yılı içerisinde 5 ayda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 12 kilogram ve 38,5 kilogram toz esrarın yakalandığı ifade edildi .
Kaynak: İHA