Bakan Çelik Sivas’ta, Bilim Kültür Merkezi'nde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eski Madımak Oteli olan Bilim ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti.

Bakan Çelik Sivas’ta, Bilim Kültür Merkezi'nde
Faruk Çelik, Sivas’ta Valiliğin ardından Belediyeyi ziyaret ederek Başkan Doğan Ürgüp ile bir süre görüştü. Ardından AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Bakan Çelik, daha sonra eski Madımak Oteli, yeni adıyla Bilim ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Bakan Çelik, 2 Temmuz 1993 tarihinin acı bir gün olduğunu belirterek, karanlık güçlerin oyunlarının milletimizin feraseti karşısında mağlup olduğunu söyledi.

2 Temmuz tarihinden 3 gün sonra Başbağlar'da yine aynı tezgah oynandığını belirten Bakan Çelik, halkımızın bu oyunları birlik ve beraberlikle bozduğunu ifade etti.

Madımak Oteli'nin kamulaştırıldıktan sonra 2 Temmuzları telin edecek bir yaklaşımın ortaya koyduklarını belirten Bakan Çelik, "Çok şükür bunun gerçekleşiyor olmasını görmekten ve çorbasında tuzu olan biri olarak büyük mutluluk duyuyorum. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum ki direk kendisi bizlere talimat vermişti. Neticede böyle bir sona gelmiş olduk. Hayırlı olmasını ve bu acıların bir daha yaşanmaması için buranın bir ibret vesilesi olmasını diliyorum." dedi.

Bakan Çelik, laboratuvar bölümündeki aletleri inceleyerek test etti .