Üçağız Köyünde Turizme Yönelik Yeni Düzenlemeler Yapıldı

Demre ilçesine bağlı Kekova'nın merkezi olan Üçağız köyünde turizm sezonu öncesinde yeni düzenlemeler yapıldı.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, yaptığı açıklamada, Üçağız köyünün dünyaca ünlü turizm merkezi olduğunu söyledi.

Köyün geçmişten gelen otantik bir yapısı olduğunu dile getiren Karaman, ''Ancak köy meydanı, köye gelen turist gruplarını taşıyan otobüs, minibüs ve otomobillerle dolunca Üçağız bu otantik yapısını kaybetti. Konaklamak için gelen turistler de rahatsız olmaya başladı.

Kültür ve Turizm Bakanımızın gönderdiği ödenekle yapılan köy girişindeki otoparkla sorunu çözdük'' dedi.

Yapılan düzenleme ile Üçağız Köyü Meydanı'nın yeniden meydan özelliğine kavuşacağını anlatan Karaman, ''Otopark 450 metrekare alana sahip. Park alanına 30 büyük otobüs, 20 minibüs ve 100 otomobil park edebiliyor. Alınan karar gereği köyün içine otobüslerin park etmesi yasaklandı. Otobüsler, yolcusunu köy meydanında indirip, park yerine gidecek. Turistlerin yapacağı yat turu ve yemeğin ardından tekrar köye gelip yolcusunu alabilecek'' diye konuştu.

Özel otomobili ile gelen yerli ve yabancı turistlerin de otomobillerini köy girişinde bırakıp köy meydanına kadar yürüyeceklerini ifade eden Karaman, ''Bu amaçla köy girişine otomatik bariyer konuldu. Ayrıca Üçağızlı kadınların kendi yaptıkları el işlerini sattıkları tezgahlar kaldırılıyor. Yerine yeni modern satış tezgahları yaptırılıyor'' diye konuştu.

Kaynak: AA