Köyünde Okul Olmadığı İçin Okuyamayan İş Adamı 540 Öğrenci İçin Okul Yaptırıyor

Balıkesir'de doğduğu köyde okul olmadığı için okuma imkanı bulamayan hayırsever iş adamı Fahri Kiraz, 18 derslikli kız meslek lisesi yaptırıyor.

Köyünde Okul Olmadığı İçin Okuyamayan İş Adamı 540 Öğrenci İçin Okul Yaptırıyor
İnşaatlarda işçilik yaparak başladığı iş hayatında müteahhitliğe kadar yükselen hayırsever iş adamı, yıllardır hayalini kurduğu okul projesini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu bildirdi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve hayırsever iş adamının katıldığı törende temeli atılan okulun, yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilimesi planlanıyor. Yedi dönüm arazi üzerine üç katlı olarak yapılacak okul, 1.5 milyon liraya mal olacak. Balıkesir merkeze bağlı Kiraz Köyü'nde doğan ve o dönemde köyde okul olmadığı için okuma fırsatı bulamayan hayırsever iş adamı Fahri Kiraz'ın, yıllardır hayalini kurduğu okul projesi gerçek oluyor. Geçen nisan ayında Balıkesir Valiliği ile protokolü yapılan ve toplam 540 öğrencinin eğitim göreceği 18 derslikli Fahri Kiraz Kız Meslek Lisesi'nin temeli törenle atıldı.

2. Gündoğan Mahallesi'nde yapılacak olan okulun temal atma törenine Vali Yılmaz Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlker Temelak, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Temel atma töreninde konuşan hayırsever Fahri Kiraz, hiç okula gitmediği için bir okulu olmasını istediğini belirterek, uzun zamandır kurduğu hayalinin gerçeğe dönüşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Uzun mücadelelerden sonra geldiği noktanın örnek alınması gerektiğine dikkat çeken Kiraz, "Bu okulun temelini atarak, en kısa zamanda geleceğimiz olan çocuklarımızın hizmetine açacağız. Çocuklarımızın başarısı, bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır. Köyümde okul olmadığı için okuyamadım. Ayrıca, yol olmadığı için okumak için başka yerlere de gidemedim. Askerden geldikten sonra ancak köyümüze okul yapıldı. 1968 yılında Balıkesir'e taşınıp yerleştim. İnşaatlarda yevmiye karşılığında işçi olarak çalıştım. Emek verdim bu günlere geldim. İnşallah bu okul kısa zamanda tamamlanıp çocuklarımızın hizmetine sunulur." dedi.

Vali Yılmaz Arslan da eğitimin önemini, zamanında eğitim alamayanların daha iyi anladıklarını ifade etti.

Arslan, "Eğitime vatandaş katkısı olduğu zaman beni çok duygulandırıyor. Ekonomik gücü olanların imkanı olanların bu alanlara biraz daha ilgi göstermesi gerekiyor. Vatandaşın bu tür katkıları bu süreci hızlandırıyor. Devletimize ve bizlere oldukça moral veriyor. Yapılacak olan Kız Meslek Lisesi'nin çok kısa sürede tamamlanmasını ve çocukların eğitim almasını istiyoruz.” diye konuştu.

Vali Arslan, eğitim yatırımlarını yapmak isteyenlere gerek arsa, gerek teknik konularda yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi.İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın ise konuşmasında, meslek liselerinin önemine değindi. Aydın, şöyle devam etti: "Meslek eğitimi iki amaca yöneliktir. Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri ve davranışlarla birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle, hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmiştir. En önemli unsur haline gelmesinde meslek liselerinin önemi apaçıktır."Konuşmaların ardından Vali Arslan, eğitime katkısı nedeniyle hayırsever Fahri Kiraz'a teşekkür plaketi verdi. Halk oyunları gösterisinden sonra İl Müftü Yardımcısı Fahri Tüfekçioğlu'nun yaptırdığı duanın ardından protokol tarafından harç düğmesine basılarak, okulun temeli atıldı. Vali Arslan, tören alanında vatandaşlara pilav dağıttı.

Vali Arslan ve beraberindeki heyet, daha sonra şiddetli yağmur altında Gündoğan Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun ek bina inşaatnın temelini attı .