Busiad Yönetim Kurulu Başkanı Yöney Açıklaması

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, ''Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 senesindeki makro ekonomik hedeflere ulaşmada istikrar ve güven ortamı beklentimiz devam etmektedir'' dedi.

Yöney, Almira Oteli'nde düzenlenen ''18. BUSİAD Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, bu ödül töreninin, BUSİAD'ın markası olarak 1994'ten beri düzenlendiğini hatırlattı.

BUSİAD'ın 34 yıl önce, 18 vizyoner kurucunun ortak bir hayalde birleşmesi sonucu doğduğunu anlatan Yöney, Anadolu'nun ilk, Türkiye'nin ikinci SİAD'ı olduklarını belirtti.

Yöney, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun ve Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı'nın iş dünyasının yeniden yapılanmasına yol açacağını kaydederek, ''Onlarca yıldır değişmeyen ve güncellenmesi zorunlu hale gelen bu kanunlar önümüzdeki yıllarda Türk sanayi ve ticari hayatına yön verecek. Aynı şekilde, eğitim sistemindeki düzenlemeler ve yeni anayasa çalışmaları da doğal olarak hepimizi yakından ilgilendiriyor. Beklentimiz, daha verimli ve üretken bir Türkiye için sağlıklı altyapı oluşturulmasıdır'' diye konuştu.

Türkiye'de son 10 yılda yaşanan siyasi istikrar ortamının güven verici olduğunu dile getiren Yöney, şunları kaydetti:

''Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 senesindeki makro ekonomik hedeflere ulaşmada istikrar ve güven ortamı beklentimiz devam etmektedir. İş dünyası olarak, stratejik planlarımızı yaparken, şirketlerimizin mikro ekonomilerini, verimlilik ve Ar-Ge faaliyetlerini yönetmek zorundayız. Böylece topyekun büyümeye odaklanabiliriz.''

Açılış konuşmalarının ardından, ''BUSİAD Yılın İşadamı Ödülü'' Yılmaz ve Yaşar Küçükçalık'a, ''BUSİAD Meslek Ödülü'' Prof. Dr. Ali Cezmi Akdiş'e, ''BUSİAD Çevre Ödülü'' Bursa Çimento A.Ş'ye ve ''BUSİAD Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü'' Mustafa Kırcı'ya verildi.

Törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput, bazı milletvekilleri, BUSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Kaynak: AA