Tunceli'de Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

Tunceli Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği 2012 yılı Olağan Birlik Meclis Toplantısı, Birlik Başkanı Vali Yardımcısı Ali Güldoğan'ın başkanlığında yapıldı.

Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, İl Özel İdaresi'ndeki toplantıda, 2005 yılından sonra başlayan KÖYDES ile Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin bir yatırımcı kuruluş niteliği kazandığını ve bugüne kadar Tunceli'ye 102 milyon lira yatırım yapıldığını belirtti.

Aktarılan ödenekle, köylerin içme suyu, yol, kanalizasyon, sulama gibi temel alt yapı problemlerinin çözümü noktasında ciddi mesafe alındığını ifade eden Güldoğan, ''Tunceli gibi köylerdeki nüfusun çeşitli nedenlerle çok az seviyelere düştüğü bir ortamda bile, köy merkezlerinin dışında kalan mezraalara kadar ulaşmış kamu hizmetleri vardır. Bundan sonra da aynı anlayışla vatandaşımızın daha rahat, huzurlu, refah içerisinde yaşaması için benzer çalışmaları hep birlikte yapacağız'' dedi.

Güldoğan, 2012 yılı içerisinde nüfusu olan tüm yerleşim yerlerinin yolunun stabilize yapılmasıyla ilgili karar aldıklarını kaydetti.

Kaynak: AA