Fişlemeye Gittiği Camide Fişlendi

Astsubay S.G. camide fişleme yapmakla görevlendirildi. Ramazanda oruç nedeniyle komutanıyla tartıştı. O komutan, S.G.’yi fişleme için gittiği camide fotoğraflayıp fişledi.

Fişlemeye Gittiği Camide Fişlendi
28 ŞUBAT soruşturmasında ciddi suçlamaların yanında süreçle ilgili trajikomik olaylar da ifadelere yansıdı. 28 Şubat sürecinde, camilerde fişleme yapmakla görevlendirilen bir Astsubayın, fişleme yapmak için gittiği camide fotoğrafı çekilerek komutanı tarafından “cemaatle namaz kılıyor” şeklinde fişlendiğini ortaya çıktı.

Postmodern darbe soruşturması kapsamında şüpheliler için operasyon yapılırken bir taraftan da dönemin tanıkları dinlenmeye devam ediyor. 28 Şubat sürecinde Diyarbakır 'da JİTEM ' e bağlı olarak Astsubay Çavuş rütbesiyle görev yapan S.G., o dönem fişleme sürecinde yaşadıklarını anlattı. Dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Çetin Doğan tarafından yayınlanan genelgenin ardından komutanı tarafından camilere fişleme yapmak için gönderildiğini ifade eden S.G., camilere rutin bir şekilde gidilerek bilgi toplandığını söyledi. Savcı Mustafa Bilgiliye ifade veren S.G. yaşadığı ilginç olayı şöyle anlattı:

'Bölücü faaliyette bulunuyor '

“Emri altında görev yaptığım komutanım B.Ş. cami hutbelerini ve cemaati takip edip rapor tutmam için bana görev verdi. Emir sonrası birkaç kez Diyarbakır 'da camilerde hutbelerle ilgili rapor tuttuk. Daha sonra Ramazan ayında birlikte oruç tutulduğu için komutanım B.Ş. ile “askerlere oruç tutturuyorsun” diye tartıştık. Oruç tuttuğum için bana bağıran B.Ş., Ramazan ayında kendisi ve 3 kişi için öğle yemeğinde 300 kişilik yemek kazanının ısıtılması talimatını verdi. Ben de 4 kişi için koca kazanın ısıtılamayacağını başka bir çözüm bulunması gerektiğini söyledim. Bunun üzerine tartıştık.”

Bu tartışma sonrası görevlendirildiği bir camide yine aynı komutanın emriyle başka askerler tarafından fişlendiğini bildiren S.G. cami içerisinde fotoğrafının çekilerek “cemaatle namaz kılıyor bölücü faaliyette bulunuyor” diye hakkında rapor hazırlandığını belirtti. S.G. şikayetçi olduğunu bildirdi.