70 Firmanın Katılımıyla 6 Bin Metrekarelik Alanda Düzenlenen Fuarda, Bu Yıl İlk Kez Doğal Gaz Tesisatları Da Yer Aldı

Bu yıl 6'ıncısı gerçekleştirilen ''Mersin Yapı ve Emlak Fuarı'' Başladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş işbirliğinde düzenlenen fuar, 6 bin metrekarelik alanda gerçekleştirildi ve fuarda 70 firmanın standı yer aldı. Arıtma tesislerden ısıtma-soğutma sistemlerine, ahşap koruma malzemelerinden elektrik aksamlarına kadar 30'dan fazla kalemde ürünün sergilendiği fuarda bu yıl ilk kez doğal gaz tesisatları da sergilendi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Mersin'in değerleri buluşmalara ve sektörel birlikteliklere sahne olduğunu, fuarın da bu anlamdaki en üst düzeydeki organizasyon olduğunu söyledi.

Yapı ve emlak alanının gerek Mersin gerekse Türkiye için önemli bir sektör olduğunu anlatan Güzeloğlu, ''İstihdam dahil olmak üzere dayanıklı tüketim mallarına kadar uzanan temel sürecin belirleyicisi ve hızlandırıcısı bir sektördür. Mersin yapı anlamında gerek konut, gerek ofis anlamında değerli bir merkez'' dedi.

Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisine girme iddiasını şimdiden gerçekleştirebilmek için çaba sergilediğini dile getiren Güzeloğlu, şunları kaydetti:

''2023 hedeflerinde 7,5 milyon konut ihtiyacı görülüyor. Yeni konutların yapılması gereği de raporlarda karşımızda çıkıyor. Bunun 4 milyonu, nüfus artışı ve kentleşme gereklerinden, geri kalan kısmı da kentsel dönüşümden olacak. Bu büyüklükteki yapı stoku çerçevesinde baktığımız zaman bundan etkilenecek ve yeni konut artışı pastasının pay alacak kentlerinin başında da Mersin yer alıyor.

Son olarak, Mersin'i etkileyen gelişme, hükümetin çıkardığı mütekabiliyet yasası. Yani yabancıların Türkiye'de konut edinmesinin artık mümkün olması. Bu noktada yapılan tüm değerlendirmelerde ve yaptığı perspektifte Mersin bu olayın gerçekleşeceği kentlerin başında yer almaktadır.''

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da, kesintisiz olarak fuarın 6'ıncısını gerçekleştiriyor olabilmenin sevincini yaşadıklarına işaret etti.

İnşaat ve konut sektörünün önemine değinen Aşut, böylesine önemli bir sektörün temsilcilerini bir araya getirerek, kentin tanıtımına ve ekonomik hayatına katkı sağladıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, stantları gezdi .
Kaynak: AA