Rize’de KESK, Türk Kamu-Sen ve Memur-Sen Üyeleri Aynı Alanda Aynı Anda Gösteri Yaptı

KESK, Kamu Sen ve Memur-Sen’e bağlı kamu çalışanları Rize’de Cumhuriyet Meydanı’nda ortak bir eylem düzenledi.

Rize’de KESK, Türk Kamu-Sen ve Memur-Sen Üyeleri Aynı Alanda Aynı Anda Gösteri Yaptı
Cumhuriyet Meydanı'na ilk gelen Türk Kamu-Sen üyeleri oldu. Ardından Memur-Sen ve son olarak KESK üyeleri meydana geldi. Gösteriye CHP, MHP, SP ve Rize’de geçtiğimiz aylarda kurulan Yeni Nesil Eğitim Sendikası üyeleri de destek verdi. Sendika üyeleri gösteriye ellerinde sendikalarına ait bayraklar ve hazırladıkları pankartlar ile geldiler. Basın açıklaması önceki farkı sendikalara mensup üyeler kol kola girerek birlikte horonlar oynadı.

Ardından sırası ile sendika temsilcileri basın açıklamalarını yaptı. Türk Kamu-Sen adına açıklama yapan Türk Kamu-Sen Rize Şubesi Başkanı Celal Akarsu, “Bugün memurlarımız üzerlerine asılan her türlü asılsız yaftayı parçaladı. ‘memur ne iş yapıyor ki, yan gelip yatıyor’ diyenler, memurların ne iş yaptığını göndü. Bugün meydanlarda tüm haksızlıklara karşı meydan okuyan ve tüm riyakarlıkların günahlarını yüzüne çarpan bir Türkiye Kamu-Sen var” dedi.

Öte yandan Rize’nin tüm ilçelerinde kamu çalışanları iş bırakma eylemine destek verirken Rize’nin Pazar ve Fındıklı ilçelerinde de geniş katılımlı gösterilen düzenlendi.

Kaynak: İHA