İş Makinesi Hırsızına ‘Serbestlik’ Yaramadı

Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanarak 15 gün önce tahliye edilen şahıs, iki iş makinesi çaldığı iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alındı.

İş Makinesi Hırsızına ‘Serbestlik’ Yaramadı
Daha önce benzeri suçlardan 11 ayrı sabıkası olduğu öğrenilen Onur B., bir yıl önce çaldığı iş makinesiyle kaçmak isterken çok sayıda araca çarpınca yakalanmıştı. Üsküdar ve Ümraniye’de 17 Mayıs ve 20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen iki ayrı iş makinesi hırsızlığıyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. İş makinelerinin çalındığı güzergahlardaki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, Üsküdar’dan çalınan iş makinesinin Pendik’te saklandığı adresi belirledi. Saklanarak burada beklemeye başlayan ekipler, iş makinesini almaya gelen Onur B.’yi (20) yakalayarak gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulanan Onur B., Ümraniye’den çalınan diğer iş makinesinin yerini de polislere gösterdi. Bulunan iki iş makinesi de sahiplerine teslim edildi. Emniyetteki işlemleri sırasında susma hakkını kullanarak ifade vermeyen Onur B., Üsküdar Adliyesi’ne sevk edildi. İŞ MAKİNESİYLE KAZA YAPINCA YAKALANMIŞTI Benzer suçlardan 11 ayrı sabıkası bulunan Onur B., 15 Eylül 2011’de bir iş makinesini çalarken suçüstü yakalanmıştı. Üsküdar’dan iş makinesi çaldıktan sonra polis tarafından fark edilen Onur B., kaçmaya çalışmış, iş makinesi ile sokakta bulunan 10 ayrı araca çarptıktan sonra suçüstü yakalanıp gözaltına alınmıştı .