Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Öğrencilere Brifing Verdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hayatı, başarıları ve belediye başkanlığına uzanan anılarıyla ile ilgili öğrencilere brifing verdi.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Özel Erdem Okullarının toplantı salonunda düzenlenen ve okul öğrencilerinin katıldığı programda Tahmazoğlu'nun hayatını anlatan slayt gösterisi yapıldı.

Başkan Tahmazoğlu, burada yaptığı konuşmada, hayatına ilişkin bilgiler verdi ve Gaziantep'te yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu ifade etti.

Gaziantep'teki sıkıntıların başında eğitim geldiğini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

''Eğitimde üst seviyelere çıkmak için herkes üstüne düşen görevi yerine getirmelidir. Gaziantep olarak eğitimdeki başarıda çok gerilerdeyiz. Bunun üst seviyelere çıkması için herkesin gayret göstermesi gerekmektedir. İlçemizde hızlı bir göç alıyoruz. Nüfusumuz 757 binlere yükseldi. Belediye olarak eğitim, sağlık ve spor alanlarında elimizden geldiği kadar destek oluyoruz.

Bu bağlamda üç yılda 160 adet yeni park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Sportif faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Biz 7'den 77'ye herkesin spor yapmasını istiyoruz. Çünkü spor sağlıklı yaşamanın olmazsa olmazıdır. Bu yönde ilçemizin her bölgesinde spor alanları noktasında çalışmalar yapıyoruz.''

Daha sonra Tahmazoğlu, öğrencilerin sorularını cevapladı. Erdem Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Büyükkonuklu, Tahmazoğlu'na günün anısına plaket takdim ederken, Erdem Koleji Kurucu temsilcisi Osman Küçükdurmaz ve Erdem Koleji Genel Müdürü Metin Zirek tarafından buket takdimi yapıldı.

Program sonunda Tahmazoğlu, salondan öğrencilerin alkışlarıyla uğurlandı.

-''Bu Benim Eserim'' adlı projenin 7'incisi düzenlendi-

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu işbirliğiyle Türkiye genelindeki ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ''Bu Benim Eserim'' adlı matematik ve fen bilimleri proje yarışması bu yıl yedinci kez düzenlendi.

Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin fen bilimleri ve matematik alanındaki özgün fikirlerini projeye dökerek katılabildikleri yarışmada Gaziantep'i bu yıl Şehitkamil Sam İlköğretim Okulu temsil etti.

Okul öğrencileri Fadime Demir ve Yasemin Gülşen'in Matematik Öğretmeni Engin Erbatan danışmanlığında hazırladıkları ''Pisagor Üçlülerini Biliyorum'' adlı matematik projesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en iyi 8 proje arasında yer alarak Ankara'da yapılacak final yarışmasına gitmeye hak kazandı.

9-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ankara'da yapılan Türkiye finalinde ise Şehitkamil Sam İlköğretim Okulu, ''Pisagor Üçlülerini Biliyorum'' adlı matematik projesi ile ilk 50 proje arasında yer alarak başarı elde etmişti .
Kaynak: AA