Eskişehirli Şairler Öğrencilerle Buluştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Eskişehirli Şairler Mehmet Ali Kalkan ve Rasim Köroğlu” söyleşisi Prof.Dr. Fazıl Tekin Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eskişehirli Şairler Öğrencilerle Buluştu
Söyleşi öncesi konuşan Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kartal, İnsanın maddi ve manevi olarak çift yönlü bir varlık olduğunu şairlerin de genelde ihmal edilen mana boyutunu öne çıkaran kimseler olduğunu söyledi.

Ayrıca bir dilin işlenip hüviyet kazandırılması noktasında da önemli bir misyonu yerini getirdiklerini kaydetti.

Üniversitelerin, değerleri öğrencilerle buluşturmak gibi bir görevi olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Kartal, Eskişehirli şairler Mehmet Ali Kalkan ve Rasim Köroğlu’nu ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Şair Rasim Köroğlu da hiciv şairi olarak aşıklık geleneği içinden geldiğini vurgulayarak şiirlerini doğaçlama olarak söyledi.

Şiirlerindeki başarı ölçütünü de kırmadan, dökmeden taşladığım kişiyi de güldürüyorsam iyi bir şiir yazmışımdır sözleriyle ifade eden Rasim Köroğlu hiciv şairi olmasını rağmen şiirin her türlüsünü beğendiğini kaydetti.

Şair Mehmet Ali Kalkan'da şiirlerin tarihi ve kültürel izler taşıması gerektiğini ifade ederek, Türk kültürü içinde sesin ve sazın önemli bir yeri olduğunu ve kaleme aldığı şiirlerinde Orta Asya Türk Kültürü öğeleri barındırdığını kaydetti.

Ayrıca şiirlerini okurken bazı kelimelerin etimolojik kökenleri hakkında da bilgi veren Mehmet Ali Kalkan şiirlerde binlerce yılık geleneklerin izlerini görmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık iki saat süren etkinlikte yaşadıkları çeşitli anıları da katılımcılarla paylaşan şairlerin okuduğu şiirler büyük alkış aldı. Söyleşi sonrası şairlere üniversite anı tabağı takdim edildi .
Kaynak: İHA