Belediyeden Engellilere, Konya ve Kapadokya Gezisi

Geçtiğimiz yıl engelli ve aileleri için Bursa ve Çanakkale illerine gezi düzenleyen Taşköprü Belediyesi, bu yılda bölgede bir ilke imza atarak engelli ve ailelerine yönelik Konya ve Kapadokya'ya gezi düzenledi.

Belediyeden Engellilere, Konya ve Kapadokya Gezisi
Konya'dan başlayan gezi şehir turu, Aladdin Camii ve Mevlana Hz. Türbesi'ni ziyaretten sonra meşhur Konya etli ekmeği, bamya çorbası ve bıçak arası tatlısının yenmesinin ardından Kapadokya bölgesine geçildi. Kozaklı'da termal otelde havuz keyfi yapan engelliler ve aileleri sabah kahvaltısının ardından geziye Üçhisar Kalesi ile başladı.

Gezide Ürgüp-Göreme, Dervent Vadisi Göreme Açıkhava Müzesi, Avanos Gezisi ardından Avanos'ta elleriyle çanak çömlek yapmayı deneyen engelliler ve aileleri daha sonra Hacı Bektaş-ı Veli'yi ziyaret ettiler. "Eline Beline Diline" çeşmesinden su içtikten sonra dönüş yolunda Tuz Gölü'nde tuzların üzerinde yürüyerek gün batımının seyredilmsinin ardından Taşköprü'ye geri döndüler. 45 kişinin katıldığı gezinin masraflarının tamamı Taşköprü Belediyesi tarafından karşılandı. Geziye katılanların çok güzel bir vakit geçirdiklerini ifade eden engelli annesi Nurdan Alsan, "Çok güzel bir geziydi. Güzel yerler gezdik manevi ziyaretlerde bulunduk. Adeta rüyadaydık. Bu tarz geziler bizlerin hayalinin çok ötesinde çocuklarımızla kendimiz bu tarz gezileri gerçekleştiremiyoruz. Belediye Başkanımız Hüseyin Arslan'a tüm arkadaşlarım ve çocukları adına çok teşekkür ediyorum. İki yıldır engellileri unutmadı. Engellilere ve ailelerine çok büyük destekleri var. Kendilerine minnettarız. Taşköprü Belediyesi'nin bu davranışı umuyorum diğer bölgelere de örnek teşkil eder" dedi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da, engellilerin toplumun bir parçası olup, kendi çocukları olduğunu hiçbir zaman unutmadıklarını ve bunu herkesin hatırlaması gerektiğini vurgulayarak, "Engelli ailelerin ne kadar zor şartlar altında çocuklarını ve yakınlarına bakmak zorunda kaldığını yakınen biliyorum. Bizler el ele vererek bütün engelleri aşacağımızı umuyorum. Engelsiz bir yaşam için daha önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olacağız" diye konuştu.

Gezi süresince Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın eşi Nebahat Arslan'da engelli ailelerini yalnız bırakmadı .
Kaynak: İHA