AKİB, Akreditif Uzmanlık Eğitimi Verecek

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB), Mersin’de “Akreditif Uzmanlık Eğitimi” vereceği bildirildi.

AKİB’den yapılan yazılı açıklamada, akreditifin halen dış ticarette kullanılan en yaygın, güvenli ve etkin ödeme yöntemlerinden biri olduğu belirtildi.

Bu ödeme yöntemi için ICC tarafından geliştirilen bir örnek kurallar olan UCP’nin her zaman ICC’nin en çok kullanılan en popüler kuralları durumunda olduğu vurgulanan açıklamada, dünyada her gün açılan akreditiflerin çok büyük bir çoğunluğunun da bu kurallara tabi tutulduğuna dikkat çekildi.

AKİB’in bu çerçevede, TEB Dış Ticaret Merkezleri Danışmanı, ICC Komisyon Üyesi, "UCP 600'ın Kullanılması ve Akreditif", "Akreditif, Riskler ve UCP 600" ile "Akreditif ve Standby Rezerv Konuları" kitaplarının yazarı Abdurrahman Özalp’ın sunumu ile “Akreditif Uzmanlık Eğitimi” vereceği kaydedildi. Açıklamada, “Dış ticaretin en önemli argümanlarından biri olan akreditifin tüm yönleriyle derinlemesine analiz edilerek, uygulamalı olarak işleneceği akreditif uzmanlığı eğitimi sonunda katılımcıların akreditifi tüm detaylarıyla öğrenerek firmalarının akreditif işlemlerini rahatlıkla yapmaları ve kariyerlerine önemli katkı sağlamaları amaçlanıyor” denildi.

Eğitimin, başta dış ticaret sektöründe çalışan uygulamacılar, bankalar, kurumsal şirketler, KOBİ’ler olmak üzere dış ticaret faaliyeti ile ilgili tüm taraflar için faydalı olacağı dile getirilen açıklamada, “Akreditif Uzmanlık Eğitimi”nin, 23-24 Mayıs 2012 tarihlerinde AKİB Mersin Salonu’nda gerçekleştirileceği ifade edilerek, eğitime tüm işadamları davet edildi .
Kaynak: İHA