2012 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, ''Zengin tarihi ve kültürel birikime sahip bir şehirde kurulmuş olan Kastamonu Üniversitesi'nin hedefi dünya üniversitesi olmaktır'' dedi.

KÜ 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni, Kuzeykent Yerleşkesi'ndeki KÜ Stadı'nda yapıldı.

Rektör Aydın, törende yaptığı konuşmada, KÜ'nün milli, manevi ve kültürel değerlere sahip çıkan, üniversitenin evrenselliğini ön plana çıkaran bir anlayışa sahip olduğunu belirterek, üniversitenin hedefinin bilgiyi doğru yorumlayan, araştırmayı bilen, öğrenmeyi öğrenen, kendi olma becerisini geliştirebilen, dünü ve bugünü bilip geleceğe ilişkin hedeflerinde sağlıklı neticelere varabilen, cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, büyük Türkiye'ye sağlıklı ve umutla bakabilen öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Üniversitenin, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerleri çerçevesinde eğitimi sürdüreceğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

''Üniversitemizin seçkin akademik kadrosu, idari personeli ve ülkesini seven gençleri ile belirlenen hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Zengin tarihi ve kültürel birikime sahip bir şehirde kurulmuş olan Kastamonu Üniversitesi'nin hedefi dünya üniversitesi olmaktır. Hepimiz bu hedefe ulaşmak için birlikte hareket ediyoruz, birlikte hareket edeceğiz.''

Konuşmanın ardından Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve Rektör Aydın, Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi'nden gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Tayırbekova ve beraberindeki heyete cübbe giydirdiler.

Tayırbekova da Rektör Aydın'a Kazakistan'ın yöresel kıyafeti ''Çapan''ı giydirdi.

Okul birincisi olan Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencisi Çiğdem Ekşi'nin yaş kütüğüne çakmasının ardından, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Fakülte birinci, ikinci ve üçüncülerine Vali Bektaş, Rektör Aydın ve Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz tarafından plaket takdim edildi.

Tören, geleneksel kep atma merasimi ile sona erdi .
Kaynak: AA