Orman İşletme Müdürlüğü Tarafından İşçilere Yönelik Eğitim Tatbikatı Düzenlendi

Bayramiç ilçesinde, orman yangını sezonunun başlaması nedeniyle, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından işçilere yönelik eğitim tatbikatı düzenlendi.

İki aşamalı eğitim çalışmasının ilki, Belediye Düğün Salonu'nda orman çalışanlarına teorik eğitim verilmesiyle başladı.

Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli orman mühendisi Vehbi Tutmaz, yangına müdahale konusunda iletişim, yangına müdahale timlerinin oluşturulması ve yangına müdahale konularında bilgi verdi.

Yağcılar Orman Deposu'nda ise iş makineleri ile arazözlerin kontrollerinin yapılmasının ardından olası bir yangına müdahale yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

Bayramiç Orman İşletme Müdürü Mehmet Kozdere, işletme müdürlüğünün konum itibarıyla önemli bir bölge olan Kaz Dağları'nın kuzey yamaçlarının korunmasını sağladığını söyledi.

Kaz Dağları'nın çok önemli bitki örtüsüne sahip olduğunu, bu nedenle bölgenin korunmasına ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Kozdere, ''Bölgede 72 bin hektar ormanlık alan var. Bu alanın 55 bin hektarını kızılçam ormanları oluşuyor. Bu alanın büyük bir kısmı, Kaz Dağları'nı tehdit eder durumdaki parçalı ormanlık alanlar'' dedi.

Kozdere, yangın sezonuna 66 işçi, 8 arazöz, 8 teknik elaman, 8 gözetleme kulesi, 16 orman muhafaza memuru, 3 ilk müdahale, 2 su ikmal aracı, 1 dozer ve 1 greyderle hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA