Obama ve Rasmussen, Zirve Öncesi Bir Araya Geldi

ABD Başkanı Barack Obama, “Sayın Rasmussen, en zor zamanlarda bile bizlere rehberlik etti” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ve NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen NATO zirvesi öncesi bir araya geldi. ABD'nin Chicago şehrindeki NATO zirvesi öncesi basının karşısına çıkan ABD Başkanı Barack Obama ve NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen NATO ve ABD arasındaki işbirliği ve ittifakın önemine değindi.

Rasmussen'in çok zorlu bir dönemde ittifakın başına geçtiğini belirten Obama, “NATO'nun karşı karşıya olduğu en zorlu zamanlardan birinde ittifakın başına geçen sayın Rasmussen’i takdir ediyorum. Sayın Rasmussen en zor zamanlarda bile bizlere rehberlik etti. Olağanüstü liderlik rolünden dolayı kendisine teşekkür ediyorum ve gurur duyuyorum” dedi.

NATO zirvesinde, Afganistan'da güvenliğin yerel güçlere devredilmesi ile birlikte, NATO'nun savunma becerilerinin de masaya yatırılacağını söyleyen Obama, toplantıda NATO'nun partnerleri ile işbirliğinin daha da geliştirilme konusunun da ele alınacağını aktardı.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ise, “İttifakımıza olan bağlılığınız ve güçlü liderliğinden dolayı size teşekkür ediyorum. Amerika her zaman NATO’ya ilham kaynağı olmuştur. Chicago hem Avrupalıların ve Kuzey Amerikalıların bir araya gelmiş bir yeri olmuştur. Ve şimdi 25. NATO zirvesine ev sahipliği yapan bu şehirde aramızdaki kopmaz bağlarımızı teyit etmek için bir araya geldik. Bu zirvenin başarılı sonlanması için elimden geleni yaptım. Ayrıca Chicago halkına da misafirperverliği için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA