Atatürk Üniversitesi Yanan Ormanlık Alanı Ağaçlandırıyor
Dadaşkent ve Atatürk Üniversitesi arasındaki ormanlık alanda 2011 yılında çıkan yangında yok olan ağaçların yerine yenileri Atatürk Üniversitesi tarafından dikilmeye başlandı.

Atatürk Üniversitesi’ne ait yerleşke ve Dadaşkent arasındaki ormanlık alanda 12 Hektar alanda yeniden ağaçlandırma yapılacak. 5 Hektar kadar bir alanda ise ıslah çalışması yürütülecek. Bu çalışmaları Atatürk Üniversitesi kendi imkanlarıyla yapacak.
Öte yandan Palandöken’de Kayak Merkezi’nin doğu kısmındaki ağaçlık bölgede yanan 10 hektarlık alandaki ağaçlandırmayı da Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü gerçekleştirecek.
Erzurum valisi Sebahattin Öztürk, ağaç varlığının hayati bir öneme sahip olduğunu anımsatarak, Erzurum merkez ve çevresinde 60 yılın eseri olan orman varlığının korunması için herkesin azami duyarlılığı göstermesi gerektiğini söyledi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, ağaçları yanan bölgede ağaçlandırmanın kısa sürede gerçekleştirileceğini, ayrıca yangınları önleyici bazı tedbirlerin alındığını kaydetti.
