Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış'ın Açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Giresun'un türküsünün ''Ver elini bayramlaşalım'' dediği gibi, farklı etnisiteler, inanç grupları, siyasal görüşlerle kucaklaşmak, bayramlaşmak, Türkiye'yi hep beraber kalkındırmak ve zenginleştirmek istediklerini kaydetti.

Giresunlular Federasyonu tarafından Feshane'de düzenlenen 6. Giresun Günleri Festivali'ne katılan Bağış, ABD'de Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu başkanlığı yaptığı dönemde Giresun'un Yağlıdere ilçesinden bir çok arkadaşıyla Türkiye aleyhtarı lobilere karşı mücadele verdiğini belirtti.

AB'den sorumlu bakan olduktan sonra Türkiye'nin zenginliklerini de kullandıklarını, bunun için küçük paket fındıklar yaptırdıklarını söyleyen Bağış, İngiltere'nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Türkiye'ye ziyarete geldiğinde kendisine bir koli fındık hediye ederek, yeni evlenen prenslerine götürmesini rica ettiğini anlattı.

Egemen Bağış, ''Yani Giresun'un fındığı gerçekten kabuğunu kırdı, İngiltere'ye de şifa olmaya başladı'' dedi.

İstanbul'daki hemşehri derneklerinin, İstanbul'u güçlendiren, şehrin medeniyet dokusuna katkı sağlayan bir özelliği bulunduğunu vurgulayan Bağış, ''Nasıl Giresun'un türküsü 'Ver elini bayramlaşalım' diyorsa, biz de bu ülkede farklı etnisitelerle, inanç gruplarıyla, siyasi görüşlerle, renklerle, tercihlerle hep beraber kucaklaşalım, bayramlaşalım, Türkiye'yi hep beraber kalkındıralım, Türkiye'yi zenginleştirelim istiyoruz'' diye konuştu.

Konuşmasının ardından stantları gezen Bakan Bağış, temsili köy evinde odun kırdı, Giresun'un yerel lezzetlerini tattı.

Etkinliğe Bağış'ın eşi Beyhan Bağış, AK Parti Giresun milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

Kaynak: AA