Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Bode Başkanlığındaki Ticaret Heyeti, Konya'da İşbirliği Borsası'nın Açılışına Katıldı

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Jörg Bode başkanlığında Konya'ya gelen ticaret heyeti, Konya Ticaret Odası'nca düzenlenen İşbirliği Borsası'nın açılışına katıldı.

Bode, KTO Meclis Solonu'ndaki programda yaptığı konuşmada, Konya'da içtenlikle karşılanmalarından dolayı yetkililere teşekkür etti.

Almanya ve Türkiye'nin ikili ilişkilerinin çok eski tarihlere dayandığını söyleyen Bode, Aşağı Saksonya Eyaleti olarak ikili ilişkilere önem verdiklerini ifade etti.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk'ün vize konusunda bir takım sorunların yaşandığını dile getirdiğini anımsatan Bode, vize konusunun kendileri için yeni bir konu olmadığını, yaptıkları tüm temaslarda bunun gündeme geldiğini belirtti.

Eyalet Bakanı olarak vize ile ilgili sorunların, kendisi için de çok önemli bir problem olduğuna değinen Bode, ''Çünkü her defasında bu konu için harcanan sürenin aslında normalde iş bağlantıları için harcanması lazım'' dedi.

Öztürk'ün, Konya'da bulunan Aşağı Saksonya Eyaleti'ndeki iş adamlarına destek olduğuna dikkati çeken Bode, şunları kaydetti:

''Konya ve Aşağı Saksonya arasında aslında benzerlikler var. Özellikle tarım bizim açımızdan da çok önemli. Çünkü gıda maddelerinin üretilmesi, pazarlanması ve satışına kadar giden yolda şu anda Aşağı Saksonya, Almanya'da bir numaradır. Bunun dışında yan sanayi olarak, otomotiv sanayisi olarak önemli şirketler ve orta ölçekli şirketler var. Enerji konusuna bakıldığında da, Almanya'da enerji üreten, doğalgaz kaynaklarına sahip olan, doğalgaz üretiminin yüzde 95'ini karşılayan bir eyalettir. Bundan dolayı enerji bakımından önemli bir yerdeyiz.''

Aşağı Saksonya'da uçak sanayisinin de geliştiğini vurgulayan Bode, bu alanda yeni materyallerin oluşturulmasında en önlerde yer aldıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Bode'ye, Öztürk tarafından el yapımı cam vazo hediye edildi.

Açılış konuşmalarının ardından iş adamları arasında ikili görüşmeler yapıldı .
Kaynak: AA