Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Kaynanam Nasıl Kudurdu'' ve ''Ölüm Tuzağı''

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ''Kaynanam Nasıl Kudurdu'' ve ''Ölüm Tuzağı'' adlı oyunlarıyla bu yılın sanat sezonuna veda edecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Türk Edebiyatı'nın önemli yazarlarından biri olan Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın kaleme aldığı ''Kaynanam Nasıl Kudurdu'' adlı oyununu bu hafta yeniden sahneye taşıyacak.

Geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının yaşamını komik dille anlatan oyun, 3-4 Mayıs'ta Tayyare Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşacak.

Tiyatro, sevilen oyunlarından biri olan ''Ölüm Tuzağı''nı da, 10-11 Mayıs'ta TKM'de sahneleyecek. Amerikan Edebiyatı'nın korku ve gerilim yazarı Ira Levin'in yazdığı, Hale Kuntay'ın Türkçe'ye çevirdiği ve Mustafa Kurt'un yönetmenliğiyle sahneye taşınan oyun, Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Ertan Akman, Nilgün Türksever Görgü, Altuğ Görgü, Nihal Türksever ve Murat Liman'ın yorumuyla izlenime sunulacak.

Gerilim ve macera tutkunlarına keyifli anlar yaşatacak oyun, para ve şöhret tutkusunun insanlar üzerindeki etkisini de gözler önüne seriyor.

Öte yandan Şehir Tiyatrosu, ''Güliver Devler Ülkesinde'' adlı çocuk oyunuyla 9, 16, 23 ve 30 Mayıs'ta Tayyare Kültür Merkezi'nde, ''Karagöz Dadım Olsana'' adlı gölge oyunuyla ise 3-5, 10-12, 17-19, 24-26 ve 31 Mayıs ve 1-2 Haziran'da Karagöz Müzesi'nde son kez seyirci karşısına çıkacak .
Kaynak: AA