'Tokat Kültür Günleri'nde Yeni Anayasa Tartışıldı

Tokat Kültür Günleri kapsamında Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen “Tarihi Tecrübe Işığında Hukukun Üstünlüğü ve Yeni Anayasa” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ile Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Coşkun Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Tokat Kent Konseyi işbirliği ile 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat Milletvekilleri Av. Zeyid Aslan, Dilek Yüksel, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öge, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Dr. Coşkun Yılmaz, konferans öncesinde Tokat’ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatı bulduğunu belirterek Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma eserlerden çok etkilendiğini, Tokatlıların bu zenginliği bir marka değeri olarak Türkiye ve dünya gündemine taşıma sorumluluğu olduğunu söyledi.

Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü;“Tokat’ın tanıtımı Osmanlı medeniyetine, İslam medeniyetine, dünya medeniyetine büyük bir hizmet olacaktır. Bu bir vecibedir, sorumluluktur, fırsattır, imkandır. Benim gibi bu işlere gönül vermiş bir insanın Tokat’ın sahip olduğu zenginlikten haberi yoksa bunda Tokatlıların sorumluluğu vardır. Sayın Valimizin girişimleriyle bu tarihi ve kültürel birikimin tanıtılması adına çok önemli çalışmalar yapıldığını gözlemledim, bu durum beni ayrıca memnun etti.”Soru cevap şeklinde geçen konferansta Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, Yeni Anayasa konusunda yapılması gerekenin vatandaşlarımızın 'Yeni Anayasa'da kendileri için ne talep ettiklerini toparlayıp tasnif ederek bir şeyler çıkarabilmek olduğunu, Yeni Anayasanın ancak böyle halkın anayasası olacağını söyledi.

Aydın; “Şahsen, demokratik devlet anlayışının yürürlükte olduğu bir Anayasa olmalı diye düşünüyorum ama bu halkın talepleri üzerinde toplanmalı' diye konuştu.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise, konferans sonunda yaptığı konuşmada Tokat'ın 7 bin yıllık bir tarihinin Türk-İslam kültüründen önceki eserler de dahil olmak üzere devletin imkanlarıyla ayağa kaldırıldığını söyleyerek, kültür hazinesinin ayağa kaldırılmasından sonra bunun içerisini de Tokat Kültür Günleri konferansları ile doldurmak istediklerini ve bu konferanslarda sezonun son konferansının yapıldığı ifade etti.

Ülkemize hizmet eden, söz söyleyen kültür adamlarımız, entelektüellerimiz ve bilim adamlarımızın bizlerle paylaşmak istedikleri birikimleri sunmalarını istediklerini söyleyen Yılmaz, yaz tatilinin akabinde Tokat Kültür Günleri konferanslarının aynı şekilde kaldığı yerden devam edeceğini de belirterek bugüne dek düzenlenen konferanslara katılan ve sunumlarını gerçekleştiren herkese teşekkür etti.Konferans sonunda Vali Yılmaz tarafından Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ile Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Coşkun Yılmaz’a Tokat Kültür Günleri konferansına katılımlarından dolayı teşekkür belgesi ve tokat yazma motifinin lazer tekniği ile işlendiği kristal küp hediye edildi .