Saadet Partililer, Yeni Anayasada Eşcinselliğin Suç Sayılmasını İstedi

Beyoğlu'nda eylem yapan Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları üyesi bir grup, yeni anayasa çalışmalarını yürüten komisyona çağrıda bulunarak, zina ve eşcinselliğin suç sayılmasını istedi.

Saadet Partili bir grup, yeni Anayasa’da zina ve eşcinselliğin suç sayılması talebiyle Taksim Meydanı’nda toplandı. Çeşitli pankartlar açan grup adına bir açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları İl Başkanı İsmail Acar, Toplumun temelini sarsan en büyük tehlikenin zina ve buna paralel olarak yaygınlaşan eşcinsellik olduğunu söyledi.

Acar, zina ve eşcinsellik hakkında İslam dinindeki emir ve yasakları anlattı. Zinayı, toplumun çekirdeği olan aile yapısının temeline konulmuş bir Dinamit olarak niteleyen Acar, “Ailenin korunması tüm hükümetlerin öncelikli vazifesidir. Bu doğrultuda zinanın yasalarımızda suç olarak tanımlanmasının vakti gelmiştir.” dedi.

Yürürlükteki Medeni Kanunun ilgili maddelerinden bahseden Acar şöyle konuştu: “Boşanmaya ilişkin maddelerinde zina boşanma sebepleri arasında sayılmış ve zinayı yapan eş açısından ağır kusur kabul edilmiştir. Yani hukuk mahkemelerinde kusur sayılan zina ceza yasalarında kusur sayılmamaktadır. Bu, kanunların uyumu ve hukukun ruhuna aykırıdır.” Zinanın yaygınlaşmasına paralel olarak eşcinselliğin de yaygınlaştığını söyleyen Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eşcinsellik toplumların yozlaşmasında önde gelen sebeplerdendir. Zina ve eşcinsellik toplumların ortasına atılmış tahrip gücü yüksek bombalardır. Buna karşı her milletin ve o milletin temsilcisi olanların tedbir alması ve bunu yasayla düzenlemesi boynunun borcudur. Bir an evvel toplumu içten kemiren, neslimizi sapkınlaştıran, toplumu çökerten zina, yasal düzenlemeyle eski haline getirilmeli ve yine kanunlarda suç sayılmalıdır.” Saadet Partililer, basın açıklamasının ardından meydandan ayrıldı .