Malezya’daki Türk Öğrenciler, Gençlik ve Kültür Günü Düzenledi

Malezya’da okuyan Türk öğrenciler, eğitim gördükleri Asya Pasifik Bilgi Teknolojileri Enstitüsü’nde (APIIT) 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile Türk günü programı düzenledi.

Malezya’daki Türk Öğrenciler, Gençlik ve Kültür Günü Düzenledi
Asya Pasifik Bilgi Teknolojileri Enstitüsü’nde (APIIT) okuyan Türk öğrenciler, 19 Mayıs dolayısı ile önceki gün Türk Gençlik ve Kültür Günü düzenledi.

Malezya’da ilk defa gerçekleştirilen programa Türkiye’nin Kuala Lumpur büyükelçiliğini temsilen 2. Katip Yasin Temizkan katıldı.

Programa ayrıca Malezyalıların yanı sıra öğrenciler ve Kuala Lumpur’da yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi. Program, Türkiye tanıtım videosu ile başlarken, daha sonra Türk yerel kıyafetlerinin tanıtıldığı bir defile ile devam etti. Podyuma çıkan yerel kıyafetli efeler ise izleyicilerden büyük alkış aldı. Daha sonra canlı müzik ile dinleyicilere Türk müziklerinden enstanteneler sunuldu. Ege bölgesine has Zeybek oyunu ise izleyicilerden tam not aldı. Programın ilerleyen dakikalarında salavatlar eşliğinde Sema yapan dervişler, konuklara büyülü anlar yaşattı. Son olarak Türk kültüründe önemli bir yeri olan sıra gecesi ile sahneye çıkan öğrenciler çiğ köfte yoğurarak geceye son noktayı koydu. Programa katılan Kuala Lumpur Büyükelçiliği 2. Katibi Yasin Temizkan, açılışta yaptığı konuşmada, “19 Mayıs 1938’den beri ülkemizde kutlanmakta olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ülkemiz gençlerine olan güvenin bir göstergesidir. Her sene ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlanmakta olan bu bayramımızı bugün burada farklı milletlerden insanlarla birlikte kutlayan ve ülkemiz kültürünü onlara tanıtmak için hazırlanan üniversiteli gençlerimiz ve özellikle APIIT Türk öğrenci komitesi bizleri gururlandırmışlardır. Programı hazırladıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitenin Türk Öğrenci Komitesi Başkanı Hacer Arslan ise yaptığı açıklama, “APIIT komitesi olarak üniversitemizde kendi kültürümüzü tanıtmak üzere ne yapabileceğimizi düşünerek başladığımız dönemde bunun için en uygun zamanın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olduğuna karar verdik. Ülkemizi ve kültürümüzü en iyi tanıtmak üzere ülkemizin 7 farklı bölgesinden yöresel ezgiler, danslar ve geleneksel kıyafetlerden oluşan bir defile hazırlayıp sahneye koyduk. Okulumuz öğrencileri ve Malezya da bulunan diğer Türk arkadaşlarla beraber uzun çalışmalarla hazırladığımız bu programda bize destek veren Büyükelçimiz Sayın Serap Ataay hanımefendiye ve Yasin Temizkan’a, Malezya-Türkiye Diyalog Derneğine, diğer üniversitelerde okuyup bize destek veren öğrenci arkadaşlarımıza ve Malezya’da yaşayan tüm halkımıza çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Malezya’daki öğrenciler bu programın devamının da geleceğini bildirdi. Program Yasin Temizkan’ın pasta kesimi ve hatıra fotoğrafları çekimleriyle son buldu .