İzsiad Yönetim Kurulu Üyeleri, Kto'yu Ziyaret Etti

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

KTO Başkan Yardımcısı Şaban Solmaz, yaptığı konuşmada, KTO olarak İZSİAD yönetim kurulunu ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Kayseri'nin sanayi ve hayırseverliğiyle kendini ispatlamış bir il olduğunu belirten Solmaz, şunları kaydetti:

''Hayırseverlik konusunda Kayseri gerçekten üzerine düşeni yapıyor. Hastaneler, üniversite kampüsleri lise ve ilkokul gibi bir çok binayı hayırseverlerimiz yaptırdı. Odamızın 15 bin üyesi bulunuyor. 46 meslek odası bize bağlı ve 11 yönetim kurulu ile hizmet veriyoruz. Kayseri 5 bin yıllık bir geçmişe sahip ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Ayrıca Kayseri İpekyolu üzerinde bulunan bir il. Kayseri tarımdan alamayacağı geliri sanayi ve ticaretle kapatmaya çalışmıştır. Kayseri gelir seviyesi bakımından da Türkiye sıralamasında 15'inci sırada.''

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran ise, 1992 yılında kurulan derneklerinin 370 üyesinin bulunduğunu vurguladı.

İzmir'de birçok önde gelen sanayi kuruluşunun derneklerine üye olduğunu söyleyen Baran, ''Kayseri hakkında birçok şey duyuyor ve okuyorduk. Şimdi buraya gelip bunları görünce çok iftihar ettik. Burada çok güzel çalışmalar var. Şehirlerin kalkınması ülkenin kalkınması demektir. Buraya gelmemiz, bir arada olmamız bizlere moral ve güç veriyor'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından KTO Başkan Yardımcısı Mustafa Erçalık, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran'a el dokuması kilim hediye etti .
Kaynak: AA