Hong Kong sineması sanatseverlerle buluşuyor

İzmir Sinema Derneği tarafından Hong Kong Ekonomi ve Ticaret Bürosu işbirliği ile gerçekleştirilen ''Hong Kong Film Panorama'' etkinliğinin açılış töreni yapıldı.

İzmir Sineması fuayesinde düzenlenen açılışa, Hong Kong Avrupa Birliği Temsilcisi Mary Chow'un yanı sıra İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül de katıldı.

Yönetmen Alex Law'ın, ''Gökkuşağı'ndan Yankılar'' adlı filminin gösterimiyle açılan etkinliğe İzmirli sinemaseverler büyük ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan Hong Kong Avrupa Birliği Temsilcisi Mary Chow, İzmir Sinema Derneği'nin Hong Kong'da üç kez Türk filmleri festivali düzenlediğini hatırlattı.

Bu kez kendilerinin Hong Kong sinemasını Türkiye'ye getirmeyi uygun gördüklerini belirten Chow, şöyle devam etti:

''Bu organizasyonu önümüzdeki günlerde İstanbul'da da yapacağız. Hong Kong ve Türkiye arasındaki ilişkiler daha çok yüzde 71 büyüme sağlanan ticari boyutuyla bilinse de biz ticaretin yanı sıra kültürel değişimi de beraberinde getirmek istiyoruz. Asya'nın en kozmopolit şehirlerinden Hong Kong'un finansal bir merkez olmasının yanı sıra yaratıcı kimliği ile de gururlanmaktayız. Filmlerimizin mükemmel bir kültür elçiliği yaptığının farkındayız. Şehrimizi ziyaret etmemiş kişiler film yıldızlarımız ve filmlerimiz sayesinde Hong Kong ile buluşmaktadır.''

İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül ise ''Hong Kong Film Panorama''nın, derneğin, İzmir'e bir armağanı olduğunu ifade ederek, İzmirli sinemaseverlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Kırmızıgül ''Dernek olarak 2012 yılında Dubai ve Güney Kore'deki film marketlerde Türk sineması standlarında sorumlu olarak görev yaparak, Türk sinemasını uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceğiz'' dedi.

İzmir'de 24 Mayıs Perşembe gününe kadar sürecek etkinlik kapsamında, Berlin Film Festivali'nde, ''Kristal Ayı'' ödülü alan ve 2010 yılında Çin'in en iyi 10 filmi arasına giren Alex Law'ın, ''Gökkuşağından Yankılar'' filmi, 2011 Hong Kong Film Ödülleri'nde ''En İyi Film'', ''En İyi Erkek Oyuncu'' ve ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'' ödüllerini kazanan Clement Sze-Kit Chen ve Chi-kin Kwok'ın ''Efeler'' adlı filmi ile Ka Chan ve Janet Chun'un ''İnsanlık komedisi'', Ivy Ho'nun ''Kesişen Yollar'', Ann Hui'nin ''Aşk Hakkında Herşey'', Chun-Chun Wong'un ''Ayrılık Kulübü'' ve Freddie Wong'un ''Akşamcı'' adlı filmleri gösterilecek .
Kaynak: AA