Gençlik ve Spor Bayramı, Bilecik'te törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bilecik'te törenlerle kutlandı.

Kutlamalara Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, MHP Bilecik milletvekili Bahattin Şeker, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Vali Yardımcıları Süleyman Deniz ve Hasan Kayhan, CHP Bilecik eski milletvekili Yaşar Tüzün, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız ve İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doyuk, burada yaptığı konuşmada, bugünün 600 yıla aşkın bir ömre sahip Osmanlı Devletinden genç Türkiye Cumhuriyetine geçisin ilk işaretinin verildiği, tarihe sığmayan şanların, ölümden korkmayan canların, bayrağa renk veren kanların topyekun Ulu Önder Atatürk'ün izinde kurtuluş ümidinin Anadolu topraklarında bir güneş gibi doğduğu olduğunu söyledi.

Bir milletin geleceğinin milli, manevi ve kültürel değerlerin temeli üzerinde yükseleceğini ifade eden Doyuk, şöyle konuştu:

''Geçmişinden ders ve ibret almayan milletler, yok olmaya ve söz sahibi olmanın yegane çaresi, milli benliğini kaybetmeden ilimde, irfanda, teknoloji de ve sportif alanlarda var gücümüzle çalışarak medeniyetin tüm güzelliklerini, çağdaş ve modern Türkiye'nin her köşesinde bir çiçek gibi açtırarak olan gençlerimizdir. Neşeli, canlı, heyecanlı, duygulu ve uyanık gören bütün millet, bugün gençlerle bayram ediyor. Gençlerle gurur duyuyor, övünüyor. Ne mutlu ki ayrılmaz sevgi çemberi ile bütünleşiyorsunuz.''

Kutlamalar, şiirlerin okunması, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen sportif faaliyetlerde ve farklı yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile spor kulübü sporcularına ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Tören sonunda CHP Bilecik İl Başkanı Ali Çağatay Karaahmet ve merkez ilçe Başkanı Muhittin Demirci ile yönetim kurulu üyeleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının kaldırılmasını protesto etmek amacıyla Atatürk Anıtı'na kırmızı karanfil bıraktı .
Kaynak: AA