Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrencileri, Tarihi Okulu Canlandırdı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Şamlar Köyü, önemli bir açılışa ev sahipliği yaptı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerinin, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında 'Tarihi Okulu Canlandırıyoruz Projesi' kapsamında restore ettikleri Şamlar İlköğretim Okulu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında hayata geçirdikleri projede, Karadeniz Ereğli’nin Şamlar Köyü’nde faaliyet gösteren ve 1930 yılında eğitime açılan Şamlar İlköğretim Okulu’nun binası ve çevresi, kısa sayılabilecek bir süre içinde restore edilerek yenilenmişti. Öğrencilerin bu çalışmasına en büyük maddi destek de Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve Sevgi Çemberi Yardım Kuruluşu Gönüllüsü Neriman Posbıyık ile Avukat Saffet Bozkurt’tan geldi.Törenin açılış konuşmasını yapan Şamlar İlköğretim Okulu Müdürü Nilgün Cura, 82 yıldır eğitim-öğretime aralıksız devam eden okullarının restore edilerek yeni bir görünüme sahip olmasında emeği geçen tüm fakülte öğrencilerine ve yardım sahiplerine teşekkür etti. Cura konuşmasında, daha kaliteli bir eğitim-öğretim için okulların fiziki ortamının önemli olduğuna işaret ederek, "Bundan önceki yıllarda da Okul Aile Birliği ve köy halkımızla beraber bazı çalışmalar yapmıştık. Son olarak da fakültede eğitim gören sınıf öğretmeni adayı arkadaşlarımızın katkılarıyla okulumuzda büyük bir değişime imza atıldı. Okulumuzun yapımında maddi-manevi emeği geçen Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sayın Neriman Posbıyık, Avukat Sayın Saffet Bozkurt, Okul Aile Birliği Başkanımız Sayın İsmail Karakaya, Köy Azası Tahsin Aydın’, Köy İmamı Neşet Akçan ve emeği geçen tüm köy halkına teşekkür ederim." dedi.

POSBIYIK: ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK YARARLI İŞLER YAPIYOR
Şamlar Köyü’nde çok güzel bir projeye imza atıldığını söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Eğitim, her şeyin başlangıcı. Karadeniz Ereğli’de, bir eğitim fakültesinin bile nelere yol açabileceğini net bir şekilde görüyoruz. Biz de Eğitim Fakülte’mizi geliştirmeye ve büyütmeye çalışıyoruz. Sayın Dekan’ımız tam bir halk adamı. Okulunda çok büyük değişiklikler yaptı. Şimdi de yeni uygulamalarıyla öğrencileriyle birlikte kent genelinde çok yararlı işler yapıyor." dedi.

Tören, köy kadınlarının hazırladığı gözlemelerin ikram edilmesinden sonra sona erdi.