Beü'nün, ''2. Kariyer Günleri ve Bahar Şenlikleri''

Bitlis Eren Üniversitesi'nin ''2. Kariyer Günleri ve Bahar Şenlikleri'' kapsamında, ''Türkiye'de Turizm'' adlı konferans düzenlendi.

Ahlat Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan TURSAB Asya Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Üçkardeşler, 3 yıldır 60 ülke gezdiğini, ancak Ahlat kadar güzel bir yer görmediğini söyledi.

Ahlat'ın gelişmesi için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu ifade eden Üçkardeşler, şöyle konuştu:

''Bölgenin tanıtılması için, şark kurnazlığı yapanlardan, laf taşıyan köstebeklerden ve seviyesiz egoist insanlardan kaçınmamız lazım. Türkiye'de gezmediğim yer yok. 3 yıldır 60 ülke gezdim. Ama Ahlat kadar güzel bir yer görmedim. Nereye gitsem Ahlat'ı ve Ahlat Belediye Başkanı'nı anlatıyorum. Ahlat'ın gelişmesi için turizmci olarak elimden gelen her fedakarlığı yapmaya hazırım. Gençlerimiz de kendilerine bir meslek ve yol çizmeli. 2023 yılında işsizliğin yüzde 5'e düşürülmesi için gerekli çalışmalar başladı.

Biz de TURSAB olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Ayrıca yatırımcıların Ahlat'a 2 tane 5 yıldızlı otel yapmasını diliyoruz. Bu 300 kişiye istihdam demek. Bundan birçok esnaf yararlanacak. Otelleri doldurmak da bizim görevimiz olsun.''

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise, üniversite bünyesinde kurulacak olan uygulama otelinin temelini kısa sürede atacaklarını söyledi.

Konferans sonunda Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Üçkardeşler'e hediye verdi.

Konferansa, Ahlat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Harun Koçak, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA