ADÜ’lü Öğrencilerden Müzik Ziyafeti

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün öğrencilerinin hazırladığı Türk Sanat ve Halk Müziği konserleri, Aydınlılara müzik ziyafeti çektirdi.

ADÜ’lü Öğrencilerden Müzik Ziyafeti
ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Topluluğu öğrencilerinin hazırladığı “Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Ortak Konseri" ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Dekanı ve ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seda Saracaloğlu’nun katılımıyla gerçekleşen konser, pek çok öğretim üyesi, öğrenciler, Aydın halkı ve İzmir’den gelen davetliler tarafından büyük bir coşkuyla izlendi.

Sunuculuğunu Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarından Okt. Olcay Şahin'in üstlendiği konser, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarından Türk Halk Müziği dalında Okt. Çağdaş Akıncı, Türk Sanat Müziği dalında Okt. Aytekin Kandemir’in yönetiminde gerçekleşti. İki bölümden oluşan konserin birinci bölümünde; Oda ve Orkestra Müziği Dersi "Türk Müziği Çalgıları" kapsamında bir araya gelen Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı lisans öğrencileri şahane ses ve yorumları birlikteliği ile birbirinden güzel enstrümantal, beraber ve solo dinletilerini sundu.

Türk Sanat Müziği ile Türk Halk Müziği arasındaki ilişkinin sonucu, benzerliklerinin ne denli yakın olduğunu gösteren konserin ikinci bölümünde; Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korosunun beraber sahne alarak sunduğu dinletide unutulmaz anlar yaşandı. Halk ve sanat müziğinin kendi türlerinin nadide eserleri ile, gerek sözleri, gerekse ezgileri birbirine benzer eserlerinden örneklerin icra edildiği bölümde Neyzen Yusuf Paşa, Hacı Arif Bey, Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Fehmi Tokyay, Cahit Öztelli, Rıza Bey, Hacı Faik Bey gibi gönüllerde yer etmiş ünlü bestekârların, Anadolu’nun dört bir tarafından sentezlenen tanınmış eserlerine yer verildi.

Sazlarda eşlikleriyle, Özgür Yurteri, Cafer Nazlıbaş, Ömer Altuntaş, Metin Uçar, Onurcan Kaya, Mustafa Konakçı, gibi TRT’nin değerli sanatçıları, ayrıca TRT sanatçısı Vildan Turan Akıncı’nın solist ve eşlikçi olarak katıldığı gecede, sanatçılar muhteşem performanslarıyla izleyicilere müzik ziyafeti sundu.

Konserde Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Okt. Elçin Savaş Yıldız ve BESYO lisans üçüncü sınıf öğrencisi Ekrem Kaçar’ın birlikte sergiledikleri görülmeye değer halk oyunları eşliği ise geceye renk kattı .
Kaynak: İHA