Stoiber: AB'de Güvenlik Talebi Özgürlüğe Galip Geldi

Almanya'da Bavyera eyaletinin eski başbakanı Edmund Stoiber Avrupa Birliği genelinde bürokrasiyle mücadele sürecinde güvenlik talebinin özgürlük ihtiyacına karşı galip geldiğini öne sürdü.

Handelsblatt gazetesine konuşan Edmund Stoiber , “Bürokrasiyi azaltırken aynı zamanda güvenliği artırmak zor . Güvenlik talebi çoğu zaman özgürlük talebine karşı galip geliyor . ” ifadelerini kullandı . AB Komisyonu ' nun bürokrasi giderlerini azaltmak için alacağı yeni tedbirler sayesinde masraflarını yaklaşık dörtte bir oranında azaltacağına dikkat çeken Stoiber , birlik genelinde 23 milyona yakın şirketin masraflarının 41 milyar euro azalarak 124 milyar euro ' dan 83 milyara indirileceğini kaydetti .

Yapılan hesaplamaya göre bu meblağ pratikte AB ekonomisinin yüzde 1 , 5 oranında büyümesi anlamına geliyor . AB ' de şu ana kadar alınan tedbirler sayesinde bürokraside 30 milyar euro tutarında tasarruf sağlandı . Fakat bütün bu tedbirlerle paralel olarak gıda güvenliğinden iş hukukuna kadar her alanda güvenliğin arttırılması yönünde taleplerin yükseldiğine dikkat çeken Stoiber devamında şunları söyledi : " Denetimler artırılmaya başlayınca bu kez de bunu talep edenler özgürlük alanları daraldığı için itiraz etmeye başlıyor . Bir yanda güvenlik ihtiyacı diğer yanda ise özgürlük yer alıyor . Her ne kadar özgürlük sözde daha çok önemseniyor gibi görünse de pratikte güvenlik talebi kazanıyor . Finans krizi düzenleme ve denetime ilişkin talepleri keskinleştirdi . Neredeyse ekonomik çöküşün eşiğine gelinmesi de zaten piyasaların yetersiz denetiminden kaynaklandı . Bunun sonucunda arttırılan denetimler hayatın diğer alanlarına da yansımaya başladı .

"