Sakarya’da Müzeler Haftası Kutlama Programı Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu'nda Yapıldı

18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası Sakarya Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda çeşitli gösterilerle kutlandı.

Sakarya’da Müzeler Haftası Kutlama Programı Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu'nda Yapıldı
Müzelerin öneminin anlatıldığı programın sonunda Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda hafta nedeniyle düzenlenen müzenin açılışı da yapıldı. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Müze Müdürü Mürşit Yazıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Okul Müdürleri ve veliler katıldı.

Program Müze Müdürü Mürşit Yazıcı’nın yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı.

Müzeler ve tarih eserler hakkında bilgi veren Yazıcı, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz ise günün önemine dair yaptığı konuşmasında “En önemli unsur sahiplenmek. Kültürel ve doğal varlıklarımızı sahiplendiğimizde başarıya ulaşacağız. Onun için senin benim değil hepimizin dememiz lazım. İlimizde sanat eserleri açısından çok zengin. Herkes üzerine düşen görevi yapması lazım. Bu gün analiz ve muhasebe günüdür” dedi.

Program Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerin günün önemini anlatan gösterileri ile devam etti. Müzikal gösteriler ve tiyatro gösterileri katılanlardan alkış aldı. Programın sonunda ise tarih olarak önemli yere sahip olan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nun yapmış olduğu müzenin açılışı, Vali Yardımcısı Bekarlar ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sezer tarafından yapıldı. Okulun tarihini anlatan eserlerin sergilendiği müze yi gezen Vali Yardımcısı Bekarlar’a eserleri Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Uzman Tarihçi Fatih Odabaş tanıttı .
Kaynak: İHA