Oğullarının Yüzünü, Nakil Olan Turan Çolak’ta İlk Kez Gördüler

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen, yüzü ve organları bağışlanan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın ailesi, oğullarının yüzünü nakil olan Turan Çolak'ta ilk kez internette gördü.

Oğullarının Yüzünü, Nakil Olan Turan Çolak’ta İlk Kez Gördüler
Acılı aile Çolak’ın nakil sonrası yeni görüntüsünün oğullarına çok benzediğini ifade etti.

19 yaşındaki oğulları Tevfik Yılmaz’ın organlarını bağışlayarak büyük bir fedakarlık örneği gösteren ve Türkiye'nin dördüncü yüz nakli operasyonunun yapılmasını sağlayan Yılmaz ailesi, nakil olan hasta Turan Çolak'ın ameliyat sonrası yeni yüzünün ilk fotoğrafını internetten gördü. Eve gelen gazetecilere duygularını ifade eden acılı aile, “İnşallah hayırlı, uğurlu olur, Allah iyi günlerde kullanmak nasip etsin” dedi.

Turan Çolak'ın fotoğrafının kamuoyuna yansıması üzerine kendilerini ziyaret eden gazetecilere duygularını anlatan baba Mehmet Yılmaz, "Oğluma çok benziyor. Bu nakil Uğur Acar’dan daha başarılı olmuş. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Ömer Özkan’a çok teşekkür ederim. Çok ince bir çalışma yapmışlar. Ameliyattan yeni çıktığı için Turan Çolak’ın yüzü biraz dolgun duruyor. Kulak, burun aynı. Nakil olan hasta ile görüşme işini daha sonra bakacağız. Öğrendiğime göre o ailenin de maddi durumu iyi değilmiş. Bizim de durumumuz iyi değil. Hem görüşme işi için şuan çok arken. Bana göre bu yüz nakillerinin en başarılısı. Bu kadar başarılı olacağını düşünmüyordum. Operasyonu yapan Ömer Özkan’a çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Çünkü buraya gelip yüzü alıp başarılı bir şekilde operasyon yapmak kolay iş değil. Çok titiz bir çalışma yaptığı kesin” dedi.

Türkiye’nin ilk yüz nakli olan Uğur Acar ile bu nakli karşılaştıran Mehmet Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben ilk yüz naklini gördüm. Sonraki iki nakli görmedim. Uğur Acar ile bunun arasında çok fark var. Yani yüz kısmı yaş sınırı gibi etkenleri doktorlar bilir ama bu nakil ondan hem başarılı hem düzgün. Benim oğlumun yüzünde daha sakal bile yoktu. Ayrıca yüzü temizdi, yüzünde çizik, yara ve ben yok. Bu nedenle daha güzel görünüyor olabilir.”

“BADEM GÖZLÜYDÜ”

Acılı anne Emine Yılmaz ise oğlunun yüzünü Turan Çolak’ta görür görmez gözyaşlarına boğuldu. Emine Yılmaz, “Gözleri, kaşları, burnu aynı. Oğlum badem gözlüydü. Onun gözlerini kendimden bile kıskanıyordum. Bu başka bir şey. Allah’ım inşallah hayırlı uğurlu gelir salıklı günlerde kullanır. Turan Çolak ailesine gurur kaynağı bir evlat olur inşallah. Ne diyeyim artık. Oğlumun çenesinde nokta vardı. Benimki gibi çenesi noktalıydı oğlumun. Bunda da var” dedi.

Anne ve babanın ardında akrabaları da bilgisayarın bulunduğu odaya gelerek Tevfik Yılmaz’ın yüzünün nakledildiği Turan Çolak’ın fotoğrafını nicelediler .
Kaynak: İHA