Yunanistan'da Geçici Hükümetin Maliye Bakanı Zannias Resmen Göreve Başladı

Yunanistan'da geçici hükümetin yeni Maliye Bakanı Yorgos Zannias, bugün resmen göreve başladı.

Yunanistan'da günlerdir başarısızlıkla sonuçlanan hükümet kurma girişimleri ülkede siyasi krize neden olurken, 17 Haziran seçimlerine kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümetin Başbakanı Panayotis Pikramenos'un göreve başlaması ile yeni kabine ve isimler de belli oldu. 17 Haziran seçimlerine kadar ülkeyi yönetecek yeni Başbakan ve kabinesi mevcut bakanlar ile devir teslim töreni yaparken bugün de Maliye Bakanlığında devir teslim töreni yapıldı. Maliye Bakanlığı görevini sürdüren Filippos Sahinidis bugün görevini Yorgos Zannias'a devretti.

Bakanlıkta yapılan devir teslimde konuşan Maliye eski Bakanı Sahinidis, "Çok zor bir dönem geçirdik. Ancak borç yapılandırmasını başararak, ülke ekonomisinin gelecek dönemde nefes alabilmesini sağladığımızı umuyorum. Gelecek dönemde meslektaşıma başarılar diliyorum ve seçimlerde Yunan halkının doğru seçimi yapacağına inanıyorum" dedi.

Maliye yeni Bakanı Yorgos Zannias ise, "Yunanistan için kritik bir dönemde bakanlığı aldım. Zorluklar çok ama başaracağımızı inanıyorum. Umarım gelecek seçimlerden sonrada yeni hükümet gerekli reformları gerçekleştirir ve ülke ekonomisi tekrar canlanmaya başlar" dedi.

Kaynak: İHA