Bayraklı'da 'Sağlık Çalışanlarına Şiddet' Konulu Toplantı

Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması üzerine gereken güvenlik tedbirlerinin alınması konusunda İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) öncülüğünde Bayraklı Kaymakamlığı'nda toplantı düzenlendi.

Bayraklı'da 'Sağlık Çalışanlarına Şiddet' Konulu Toplantı
Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmayla ilgili Buca ilçesinden sonra ikinci toplantı Bayraklı'da gerçekleştirildi.

Bayraklı Kaymakamı Kaan Peker başkanlığındaki toplantıya Bayraklı Sağlık Gurup Başkanı Dr. Emre Sağdıç, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Yumuşak, İZAHED adına yönetim kurulu üyesi Dr. Cemal Selcan katıldı.

Toplantıda son dönemlerde hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı şiddetin arttığı ve bu konuda Sağlık ve İçişleri bakanlıklarının gereken tedbirlerin alınması konusunda yazışmalar yapılıp yapılmadığı konuşuldu

İzmir İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Yumuşak konu hakkında güncel bir değerlendirme yaptı. Cevdet Yumuşak; Bayraklı ilçesi bölgesinde mevcut Karakol amirlerinin Aile Sağlık Merkezleri’nde (ASM) görev yapan, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına karşı yapılacak şiddet konusunda daha atik ve hassas davranılacağı konusunda gereken tedbirlerin alındığını söyledi.

Yumuşak ayrıca, ASM'lerinde görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının herhangi bir şiddete maruz kalmaları halinde 155 hattını arayarak çalıştığı ASM biriminin adresini bildirmeleri halinde en yakın Karakoldan gereken polis ekibi ve desteğinin en geç 3 dakikada ulaşabileceğini belirti .
Kaynak: İHA