Türk Sağlık-sen’den Hükümete Zam Tepkisi

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, hükümetin yaptığı zam teklifinin ekonomik tutarlığının olmadığını açıkladı.

Türk Sağlık-sen’den Hükümete Zam Tepkisi
Tokur, “Böylesine bir teklifi yaparken yüzleri nasıl kızarmadı açıkçası merak ediyoruz. Böyle bir teklifi hazırlarken memuru 5 aydır zamsız maaş mahkum etmenin utancını da hiç yaşamadıkları bunu hiç umursamadıkları belli oluyor. Hükümetin yaptığı bu teklifinin hiçbir ekonomik tutarlılığı da yoktur. Eğer hükümet memuru enflasyona ezdirmemek adına bir teklif sunsaydı, Türkiye’de yıllık enflasyon yüzde 11 çıktı. Bu oranda bir teklif gelmeliydi.

Türkiye’nin büyüme hızı ve bunun memura yansıtılması gibi teklif sunulsaydı. O zaman teklif Türkiye’nin büyüme hızı olan yüzde 8.5 olmalıydı. Ortada böyle bir ekonomik tablo varken hükümetin sunduğu yüzde 3’lük teklifin hiçbir ekonomik tutarlılığı yoktur. Bu yüzde 3’lük teklif ekonomik değil, hükümetin memura reva gördüğü zulmün habercisidir.

Ekonomiden uzak, insani ve vicdani olmayan böyle bir teklifin müzakeresi bile olamaz. Bu teklifi Hükümetin adil gelir paylaşımı iddiasıyla asla örtüşmeyen bir tekliftir. Bu teklifin her kelimesini red ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA