Ttk Gelik İşletmesi Maden Ocağında Çalışan Bir Grup İşçi Eylem Yaptı

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesi maden ocağında çalışan bir grup işçi eylem yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Gelik İşletmesi maden ocağında 08.00-16.00 vardiyasında çalışan bazı madenciler, işlerinin bitmesinin ardından madenden çıkmak istedi. Şirket yetkilileri, mesailerinin bitimine 2 saat olduğu gerekçesiyle işçilerin madenden çıkmasına izin vermedi.

''Ocaktan çıkmalarına izin verilmemesi ve ocakta yaralanan bir işçinin madenden geç çıkarıldığı'' iddiaları üzerine, bir grup işçi ocakta eylem başlattı.

Genel Maden İşçileri Sendikası yetkilileri, bazı maden işçilerinin, işlerini bitirmelerine ve bir işçinin yaralanmasına karşın asansörün yeraltına yaklaşık 45 dakike geç inmesi üzerine bu eylemi gerçekleştiğini belirterek, eyleme 16.00-24.00 vardiyasında çalışan işçilerin de ocağa girmeyerek destek verdiğini ifade etti.

Gelik İşletme Müdürü Recep Ayyıldız, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, haksız zeminde eylemler yapmamaları gerektiğini söyledi.

Maden işçilerine he türlü yardımı yapmaya çalıştıklarını ifade eden Ayyıldız, şöyle konuştu:

''Ben her zaman maden işçisinin haklı istek ve eylemlerinin yanında oldum. Lütfen bu çerçevede bir daha düşünün ve sağlıklı karar verin. Ama eylem yaparak değil. Islak olarak çalışan bir maden işçisini ocakta bekletmem. Mevcut işletme müdürlüğü şartlarımız yeni yapılan binaya geçildiğinde daha iyi olacak. Sizinle yaklaşık 1,5 aydır konuşuyorum. Mesai saatlerimizin ne şekilde olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunlar kanunen belirlenmiş saatlerdir. Sizlere her konuda yardımcı olmaya çalışıyorum. Sizden bu konuda anlayış bekliyoruz.''

Maden işçileri yaklaşık 2,5 saat süren eylemin ardından ocaktan çıktı. Kafes ağzında bekleyen maden işçileri de arkadaşlarını alkışlayarak karşıladı .
Kaynak: AA