Rehabilitasyon Merkezine 'Dolandırıcılık' Operasyonu

Adana'da dolandırıcılık yaparak haksız kazanç sağladıkları ileri sürülen engelli çocuklara eğitim verilen 2 rehabilitasyon merkezine yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Rehabilitasyon Merkezine 'Dolandırıcılık' Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, Adana İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, İmamoğlu ilçesi başta olmak üzere Adana merkezi ve ilçelerinde bulunan köylerde ikamet eden engelli çocuklara eğitim ve öğretim veren iki rehabilitasyon merkezinin haksız kazanç sağladığı bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine operasyon düzenleyen ekipler, rehabilitasyon merkezinin bazı engelli çocukların velilerinden imza alarak kayıtlarını yaptırdıkları ancak eğitim vermedikleri, bazı engelli çocuklara ise 4 saat eğitim vermelerine rağmen 12 saat eğitim veriyormuş gibi gösterdiklerini tespit etti.

102 engelli çocuğun eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezine yapılan operasyonda, merkezin kurucusu ve yöneticisi S.Y.G. ile şirket kurucusu M.A.Y. ve S.S. gözaltına alındı.

42 engelli çocuğun eğitim gördüğü bir başka rehabilitasyon merkezine düzenlenen operasyonda ise kurucusu ve yöneticisi R.K. ile bu şirketin muhasebecisi S.A. gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla her iki iş yerinde yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait 33 adet fişek, 3 adet ajanda, 9 adet belge, 4 adet banka ödeme emri, 11 adet yoklama defteri, 177 adet fatura, 5 adet cep telefonu ile sim kart ele geçirildi.

Gözaltına alınan S.Y.G., S.S. ve R.K. sevk edildikleri İmamoğlu Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanarak cezaevine konulurken M.A.Y. ve S.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı .
Kaynak: İHA